Тернопілля: на Зборівщині учнівська молодь вчилася захищати свій дім

Тернопілля: на Зборівщині учнівська молодь вчилася захищати свій дім

14.09.17 12:13 0 576
У черговий раз на теренах Зборівщини відбувся вишкіл «Захисти свій дім», за ініціативи голови райдержадміністрації Ігоря Яворського та громадського активіста, помічника-консультанта народного депутата Тараса Юрика Василя Мудла.

Військово-патріотичний захід пройшов для учнів старших класів на базі ЗОШ І-ІІІст. №1 м. Зборова. Насамперед, учасникам вишколу прочитали лекції з історії України та заняття із психологічної підготовки. Потім учні заслухали основи рукопашного бою та безпечного поводження зі зброєю, після чого взяли участь у фізичній підготовці та майстер-класі збору й розбору автомата. долали стіну вогню. Також учасники багато вправлялия у психологічній та вогневій підготовці.

Кульмінацією вишколу стало вручення керівником районної РДА Ігорем Яворським макета автомата Калашникова Зборівській ЗОШ І-ІІІ ст. №1. Тож віднині школярі Зборівського району зможуть вчитися збирати й розбирати справжній автомат, наочно вивчати його будову під час занять з навчального предмету Захист Вітчизни.

«Найбільший пріоритет для нас на — це національно-патріотичне виховання нашої молоді. Адже з початку років незалежності в нашій державі не пропагувалися національні ідеї. Тож зараз, особливо в такий час створення центрів національно-патріотичного виховання та впровадження їхньої діяльності є одним з найперших і найважливіших завдань. Ми й надалі сприятимемо проведенню подібних навчань з бойового злагодження юних українців. Щира подяка керівнику проекту «Захисти свій дім» Миколі Більчуку та його побратимам, воїнам-героям, які жертовно присвятили себе дуже правильній та важливій справі», — зазначив очільник Зборівської райдержадміністрації Ігор Яворський.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінниччині затримані ...
Наступна новина: КП «Будинок книги» уперше ...

КОМЕНТАРІ