Прописка в Києві або тимчасова реєстрація: Які потрібні документи для прописки?

Прописка в Києві або тимчасова реєстрація: Які потрібні документи для прописки?

14.09.17 17:49 0 1364

Прописка в Україні - це річ досить цікава. Саме поняття "прописка" - це пережиток радянського часу, якого, чисто теоретично, в юридичній практиці немає ось уже кілька років. Прописка в Україні була офіційно скасована, а на зміну їй прийшла реєстрація місця проживання (або реєстрація за місцем перебування), яка покликана виконувати ті завдання, які раніше виконувала прописка - Україна в цьому відношенні стала прикладом для Білорусі і Казахстану.

Разом з тим, на практиці не все так безхмарно, як може здатися. З чим же пов'язані спроби, наприклад, прописатися в Києві і які питання необхідно вирішити людині, чия мета - прописка в Столиці? Відповіді на ці питання спробує нам дати співробітник компанії "Альт-Брайер".

Київська прописка vs реєстрація за місцем проживання: в чому фактична різниця?

Згідно закону, реєстрація за місцем проживання в нашій країні є єдиним юридичним інститутом, виконуючим функції контролю за переміщенням громадян і, як результат, включає функції прописки. А осб на практиці все складніше.

Якщо говорити простими словами, то справа йде приблизно так: Реєстрація місця проживання в Україні, за великим рахунком, на сьогоднішній момент виконує лише функцію інформування, здійснюється тільки в міграційній службі та відповідним штампом в паспорті не супроводжується. Простіше кажучи, реєстрація за місцем перебування у вузькому розумінні - це лише частина того процесу, який необхідно провести, якщо ми вирішуємо прописатися в Києві. Таким чином, законодавча норма, прийнята кілька років тому, працює дуже дивно, оскільки штамп, всупереч всім законним нормам, продовжує відігравати визначальну роль.

Процедура прописки в Києві

Перш за все, відповімо на найбільш популярне питання: «Що потрібно для прописки?». Правила прописки в Україні приблизно такі: Проводиться вона поетапно в декількох державних установах - в міграційній службі, в центрі адміністративних послуг і в паспортному столі. У кожній з цих структур людина повинна поетапно зареєструватися.

Візьмемо конкретний приклад - як прописатися в квартирі. Перш за все, Вам потрібно подбати про те, щоб ця сама квартира у Вас була - або в особистій власності, або у вигляді орендованого житла, в якому Вас зібрався прописати господар. Якщо Вам доступний перший варіант - вважайте, що Вам пощастило. Якщо немає, процес пошуку житла може надовго затягнутися, оскільки місцеві жителі не дуже охоче погоджуються прописувати у себе малознайомих приїжджих.

У зв'язку з цим у багатьох виникає питання, чи можлива прописка в Києві за гроші? Дійсно, такий варіант існує - сьогодні київську прописку можна купити без особливих проблем.

Як отримати прописку і витратити на це всього 1 день?

Перш за все, Вам потрібно вибрати компанію, яка надає таку послугу. Далі необхідно буде принести документи, що безпосередньо потрібні для прописки і протягом 1 робочого дня співробітники даної фірми вирішать питання у всіх державних установах. Таким чином, подавши документи для прописки, Ви звільняєте себе від потреби спілкуватися з працівниками бюрократичних відомств. І найголовніше. Якщо у Вас немає відповідного варіанту з житлоплощею, прописка в Києві може бути оформлена і без цього - вам допоможуть підібрати орендодавця, який погодиться Вас прописати на підставі договору.

Документи на прописку

Тепер про те, що потрібно для прописки в Україні. Тут, за великим рахунком, нічого складного. Прописка і виписка в Україні проводиться на підставі такої документації:

  • паспорт, який підтверджує Вашу особу;
  • талон, який Вам видадуть, коли буде проводитися процедура виписки з квартири (Україна дозволяє робити це як за місцем колишнього проживання, так і в новому паспортному столі);
  • документи, які підтвердять наявність у Вас житлоплощі (правовстановлююча документація або ж договір оренди), на підставі яких і буде оформлена нова прописка в Києві;
  • для чоловіків до списку документів додається ще й військовий квиток.

Тимчасова прописка в Україні: що це таке і чому її вигідно оформляти?

Сьогодні дуже часто можна зіткнутися з такою послугою, як тимчасова прописка в Україні, до того ж, що в законах такої юридичної норми немає. Остання обставина нерідко стає причиною помилки: багато хто вважає, що тимчасова прописка в Києві або будь-якому іншому місті - це звичайний обман. Насправді, все набагато простіше: тимчасова прописка в Києві (або тимчасова реєстрація) - це назва послуги, тобто саме словосполучення має комерційний, а не юридичний характер. Припустимо, Ви плануєте вирішити всі справи в столиці за півроку, відповідно Вам потрібна лише тимчасова реєстрація. Для цього Ви укладаєте договір з орендодавцем на півроку, отримуєте прописку, через півроку виписуєтесь і економите подібним чином гроші, адже тимчасова реєстрація коштує набагато дешевше.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ