Сироватковий протеїн і його роль в спорті

Сироватковий протеїн і його роль в спорті

14.09.17 18:04 0 715

Лише з недавніх пір сироваткові продукти стали невід'ємною частиною спортивного харчування. За останні десять років інтерес серед звичайних громадян до здорового способу життя, основаного на регулярних тренуваннях, значно зріс. Збільшення числа «фанатів» здорового способу життя привело до значного зростання споживчого попиту на спортивні добавки і білкові коктейлі, призначені для поліпшення спортивних результатів і фізичних характеристик організму.

Все більше наукових досліджень вказують на важливі фізіологічні переваги сироваткового білка, пов'язані зі збільшенням працездатності м'язів, їх відновленням і зростанням нових м'язових тканин. До речі, придбати сороватковий протеїн можна в інтернет-магазині: http://forcefit.com.ua/proteiny/syvorotochnyj-protein/.

Сироватковий протеїн: Що це таке?

Сироватковий протеїн (сироватковий білок) легко засвоюється організмом і має відмінні метаболічні якості, наповнюючи організм білком з високою біологічною цінністю. Він також містить в собі найбільшу кількість незамінних амінокислот з розгалуженим ланцюжком ВСАА. У період підвищених навантажень і тренінгу синтез білка в організмі різко зменшується і білок мобілізується в вільні амінокислоти. Скелетні м'язи витягають незамінні амінокислоти ВСАА з кровотоку і розбивають її на глюкозу для виробництва енергії. Саме завдяки здатності ВСАА забезпечувати організм безперервним джерелом енергії в період фізичних навантажень, їх роль в організмі настільки унікальна і висока.

У період тренувань сироватковий протеїн в якості протеїнового коктейлю буде найкращою підтримкою організму. Його використання в якості додаткового компонента раціону спортивного харчування неухильно зростає з підвищенням технологічних можливостей промисловості, завдяки яким сироватка стає більш доступним продуктом для споживача.

Ізолят сироваткового білка містить в собі високу концентрацію незамінних амінокислот ВСАА (26 грам амінокислот на 100 грам білка) і є, по суті, одним з найбільш екологічно чистих видів білка з високою біодоступністю кальцію. Концентрат сироваткового білка доступний в різній концентрації протеїну (від 34 до 80 %). Ізолят в свою чергу містить більше 80% білка, досягаючи межі в 90 -95 %. Білок, що міститься в сироватковому протеїні, містить в собі суб-фракції, завдяки яким він має високу біологічну цінність. А саме:

  • бета-лактоглобулін;
  • імуноглобуліни;
  • альфа-лактоальбумін;
  • бичачий сироватковий альбумін;
  • лактоферин;
  • глюкомакропептиди;
  • лізоцим;
  • лактопероксидаза.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Прописка в Києві або ...
Наступна новина: Диагностирование ...

КОМЕНТАРІ