Степан Барна: Аграрний сектор Тернопільщини – могутній комплекс ведення с/г виробництва в Україні

Степан Барна: Аграрний сектор Тернопільщини – могутній комплекс ведення с/г виробництва в Україні

15.09.17 08:51 0 550
Однією з особливостей Тернопільщини є галузь сільського господарства, адже саме воно займає близько 60% валового внутрішнього продукту. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час засідання комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

За його словами, на території області обробляється маже 820 гектарів ріллі, що становить 2,7% земель України.

« аграрний сектор Тернопільщини – це могутній комплекс, який в тому числі на рівні держави, демонструє високі зразки ведення сільськогосподарського виробництва. Валовий збір зернових культур за останніх три роки становив понад 2,4 мільйони тонн, при середній урожайності – 52,5 центнера з кожного гектара. Крім цього суттєво зросло виробництво ріпаку на 35%, гороху в 1,7 рази, очікується збільшення виробництва цукрових буряків на 32% та плодоягідних культур на 4,0%. Це говорить про перспективу подальшого розвитку, тому нам не обійтися без залучення інвестицій», - зазначив Степан Барна.

Також одним з пріоритетних напрямків розвитку на Тернопіллі є садівництво. Завдяки його відродженню у 2016-2017 роках введено в експлуатацію три сучасних фруктосховища із регульованим газовим середовищем та сортувальними лініями у Підволочиському, Бучацькому та Гусятинському районах. Лідерами з садівництва на території області є фермерське господарство «ГАДЗ» і ТОВ «Україна».

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Повідомлення про ...
Наступна новина: Понад 17 тисяч осіб знайшли ...

КОМЕНТАРІ