«Невидимі» герої Тернопільщини: голова братства ОУН-УПА Подільського краю «Лисоня» Роман Ванчура

«Невидимі» герої Тернопільщини: голова братства ОУН-УПА Подільського краю «Лисоня» Роман Ванчура

15.09.17 08:19 0 551
2017 рік у Тернопільській області проголошено Роком Української Повстанської Армії. За цей рік в області відновлюють пам'ятники, встановлюють меморіальні дошки, згадують та вшановують героїв національно-визвольного руху. Водночас, з нагоди 75-ої річниці створення Української Повстанської Армії, яку на Тернопільщині будуть відзначати 14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці, розпочинаємо серію публікацій про «невидимих» героїв нашого краю.

83-річний Роман Ванчура (на фото посередині) – голова братства ОУН-УПА Подільського краю «Лисоня», член УПА, учасник бойових дій. З паном Романом ми мали можливість поспілкуватися під час святкування Дня державного прапора, 23 серпня цього року.

«За цей прапор боролися багато років наші січові стрільці, народна українська армія, Українська Повстанська Армія, і у 1991 році, коли розпався Союз, ми таки вибороли, свою незалежність. І 23 серпня було встановлено український прапор, – зазначив Роман Ванчура.

Утім, як він наголосив, за те, щоб прапор майорів над Україною, загинули сотні тисяч людей.

«Наш народ мордували і вивозили до Сибіру, палили наші хати, нищили церкви. Люди потерпіли страшно… Але ми бачимо, що в країні знову війна, бо на нашу територію посягає вже інший загарбник. Дякувати Богу, ми маємо армію. Проте тепер нам потрібно гуртуватися і ставати до боротьби знову…»

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Інформаційний кабель ...

КОМЕНТАРІ