В Житомирській області геннадій Зубко та представник ЄК Катарина Матернова визначили напрямки фінансування Фонду енергоефективності

В Житомирській області геннадій Зубко та представник ЄК Катарина Матернова визначили напрямки фінансування Фонду енергоефективності

15.09.17 09:52 0 570
ЄС – головний партнер у створенні і майбутній діяльності Фонду енергоефективності. Цю позицію вчергове підтвердила Катарина Матернова, заступник керівника Головного директорату Єврокомісії зі зв'язків з країнами-сусідами, відзначивши суттєвий прогрес у впровадженні реформи енергоефективності.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Розраховуємо, що перші 50 млн євро фінансової допомоги ЄС, Фонд отримає вже в першій половині наступного року. Проговорили з пані Катариною механізм надання та напрямки цієї фінансової підтримки. Для нас важливо, аби вона спрямовувалась безпосередньо на співфінансування проектів з впровадження енергоефективних заходів через мультидонорський фонд та на верифікацію реалізованих проектів і аудит результатів», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр повідомив, що вже в жовтні очікуємо затвердження Статуту Фонду енергоефективності, Положення про Наглядову Раду та порядок відбору його членів. «Представники ЄС і міжнародних фінансових організацій будуть залучені в комісію з відбору членів Наглядової Ради Фонду. А також у найкоротший маємо прийняти підзаконні до законів «Про комерційний облік тепло- і водопостачання», «Про енергетичну ефективність будівель», «Про Фонд ЕЕ», - наголосив він.

Зубко подякував за підтримку Фонду міжнародним партнерам, участь яких також стало можливим завдяки ЄС: IFC, яка бере активну участь у створенні Фонду і буде головним розпорядником фінансової допомоги ЄС, Уряду Німеччини, який готовий надати 10 млн євро на додаткову підтримку субсидіантів, які братимуть участь в програмах Фонду, Світовому Банку, експерти якого за фінансової підтримки уряду Данії, розробляють операційні процеси діяльності Фонду ЕЕ.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Новобудови Київської ...

КОМЕНТАРІ