Чернігів: Управління освіти міської ради перевіряє штатні розклади підпорядкованих закладів

Чернігів: Управління освіти міської ради перевіряє штатні розклади підпорядкованих закладів

15.09.17 10:32 0 754
Чому питання про «півтори ставки працівників у дитсадках» почало політизуватися і що насправді вимагає від керівників дитячих навчальних закладів Управління освіти Чернігівської міської ради – про це зайшла мова на засіданні її виконкому.

Відповідаючи на запитання одного з членів виконавчого комітету щодо цього, в. о. начальника Управління освіти Чернігівської міської ради Віра Казимір проінформувала:

- Наразі ми як управління освіти просимо дошкільні навчальні заклади лиш показувати всі вакансії, які наявні. Якщо не будуть знайдені працівники на ці вакансії, то години будуть розподілені між музпрацівниками та викладачами фізкультури, які працюють у садочку зараз.

Ситуація скрізь різна, в залежності від кількості груп. В окремих садочках і було, і є два муз працівники та вчителі фізкультури. У кожного з них по ставці. А в окремих садочках, де навантаження на півтори ставки – одразу їх надавали одній людині й вакансія навіть не декларувалася. Тепер ми попросили це змінити. Якщо не знайдеться претендентів, то наявний працівник буде продовжувати працювати на 1,5 ставки. При цьому жодним чином законні права працівників не порушуються. Разом з тим, забезпечується право дітей на якісну дошкільну освіту.

- Ця позиція була озвучена на сайті управління освіти, - додала вона.*/blockquote

Коментуючи це питання, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко запросив працівникам сфери освіти міста активніше спілкуватися з профільним міським управлінням:

- Я би хотів наголосити на тому, що всі керівники чи працівники шкільних і дошкільних навчальних закладів, якщо будь-які позиції не зрозумілі й потребують пояснень, можуть звертатися в першу чергу до управління освіти міста. І отримувати повну інформацію. Жодним чином ніяких утисків ми не робимо.*/blockquote

Міський голова пояснив, де управління освіти й міська влада проявлятимуть жорсткість насправді. Йдеться про недопущення фактів фіктивного працевлаштування і приписок:

- В інтернет-просторі, і не тільки, є скарги щодо окремих підозр про нарахування заробітних плат тим працівникам, які фактично цю роботу не здійснюють. Можливо, насправді саме цей аспект якось непокоїть керівників. Але ми зараз намагаємося перевірити відповідність табелювання і реальної роботи. Тому що я би не хотів таких звинувачень на адресу будь-кого з моїх підлеглих керівників, - сказав Владислав Атрошенко.*/blockquote

Дивіться також:

Робота на 1,5 ставки у дитячому садочку: міфи та реальність

Прес–служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прокуратура Волині ...
Наступна новина: Чернівецькі вчителі ...

КОМЕНТАРІ