Інформаційний кабель зв'язку (телефонний,вита пара)

Інформаційний кабель зв'язку (телефонний,вита пара)

15.09.17 08:19 0 1341

Кабелі зв'язку служать для передачі інформації (найчастіше - програм звукового і телевізійного мовлення). Струмопровідна жила кабелів зв'язку виготовляється з м'якого мідного дроту і мають в своїй конструкції жилу з одного сталевого оцинкованого або трьох сталевих дротів.

Щоб розділити струмопровідні жили кабелів зв'язку, в якості ізолюючого шару в кних використовується поліетилен, так як він має низькі діелектричні втрати.

Витою парою називається різновид кабелю зв'язку, який представляє з собе 1-ну або декілька скручених між собою, ізольованих та укладених в пластикову оболонку пар провідників.

Дані провідники скручуються між собою для того, щоб максимізувати зв'язок між провідниками 1-ї пари і зменшити електромагнітні перешкоди від зовнішніх джерел.

До речі, широкий асортимент різних кабелів зв'язку: телефонних, відеоспостереження, LAN кабель (UTP, FTP, SFTP, SSTP) та інших, ви знайдете в інтернет-магазині https://energoclub.com.ua/.

По типу захисту від електромагнітних перешкод кабелі ділять на декілька категорій:

  • S / FTP - кожна пара знаходиться в фольгованому обплетенні, а загальний екран цих кабелів виконаний з мідного обплетення;
  • FTP чи S / STP - в конструкції цих кабелів передбачений загальний екран із фольги;
  • SF / UTP - в кабелях цього виду для захисту передбачений подвійний зовнішній екран із фольги та мідного обплетення, а вита пара знаходиться без будь-якого захисту;
  • STP - навколо кожної окремої пари цього виду кабелів обвиті захисні екрани, а також один загальний (сітка) для всіх;
  • UTP - кожна окрема пари в цих кабелях немає захисного екрану навколо себе.

Екрановані кручені пари найбільш захищені від електормагнітих перешкод.

Для створення мереж в побуті, наприклад, вдома підійде сама проста неекранована вита пара (UTP). Але в промислових мережах використання такого кабелю неприпустиме. Найчастіше промислові мережі прокладають недалеко від всіляких електроустановок, які створюють перешкоди, ось в цьому випадку, для створення мереж використовуються екрановані кабелі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: «Невидимі» герої ...
Наступна новина: Чернівці: З початку року ...

КОМЕНТАРІ