На Тернопільщині обговорили проблеми розвитку сільськогосподарських кооперативів та перспективи садівництва

На Тернопільщині обговорили проблеми розвитку сільськогосподарських кооперативів та перспективи садівництва

16.09.17 11:51 0 703
На Тернопільщині відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин під час якого обговорили проблеми розвитку сільськогосподарських кооперативів в Україні та шляхи їх вирішення, сучасний стан, перспективи розвитку садівництва і переробки фруктів в Україні. Участь взяли голова Тернопільської ОДА Степан Барна, голова облради Віктор Овчарук, народні депутати та аграрії.

Перед початком засідання оглянули молочний кооператив «Бучачекопродукт», молочно-тваринницький комплекс ТОВ «Бучачагрохлібпром», а також яблуневий сад та холодильні обладнання фермерського господарства «Гадз», де ознайомилися з їхньою специфікою роботи.

За словами Степана Барни, у 2017 році планується реалізувати 6 інвестиційних проектів в галузі рослинництва, тваринництва та садівництва. Вони реалізують такі найважливіші пріоритети наших аграріїв як:

– залучення інвестицій в будівництво нових виробничих потужностей та розвиток інфраструктури в населених пунктах, створення робочих місць, підвищення заробітної плати;

- переробка сільськогосподарської продукції та покращення інфраструктури зберігання продукції;

– розширення площ під багаторічними насадженнями – садами та ягідниками;

– розвиток та підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.

Про те, що поголів`я великої рогатої худоби у Бучацькому районі збільшується і молочний кооператив успішно працює наголосив аграрій Петро Гадз. На його думку, аграрне виробництво і садівництво потребують особливої уваги зі сторони держави, адже туди вкладається праця людей, яка переходить в економічний розвиток держави.

Виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин відбувається уже вдруге протягом року.

«Перше засідання відбулося у липні – обговорювали проблематику виходу на європейський рівень наших тваринницьких комплексів, а також законодавства Євросоюзу аби наші виробники курятини та інших м`ясних виробів могли безперешкодно продавати свою продукцію у Європейському Союзі. Це призведе до збільшення квот та експорту нашої продукції, валютної виручки і створення додаткових робочих місць та надходжень на підприємства. На початку вересня були переглянуті квоти Євросоюзу, які дозволили збільшити постачання м`яса до Євросоюзу. Про те, що агропромисловий комплекс став прибутковим свідчить рейтинг Тернопільщини у ТОП-3 областей, які мають найбільший валовий збір врожаю ранніх зернових, озимих культур», - зазначив народний депутат Микола Люшняк.

Також про те, що кооперація в Україні за останні роки стала одним з напрямків розвитку сільського господарства наголосив народний депутат Вадим Івченко. За його словами, у Верховній Раді зареєстровано кілька проектів щодо зміни закону про кооперацію над якими уже працює робоча група.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ