На Житомирщині СБУ провела масштабні антитерористичні навчання.

На Житомирщині СБУ провела масштабні антитерористичні навчання.

16.09.17 08:29 0 629
Координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні СБ України в Житомирській області провела планові антитерористичні навчання з елементами контрдиверсійної боротьби, які тривали на території регіону 13-15 вересня.

Про це повідомила Прес-група УСБ України в Житомирській області.

За задумом навчань, дві групи умовних диверсантів планували здійснити низку вибухів на об'єктах критичної інфраструктури і військових частин, дислокованих на Житомирщині.

Першу «диверсійну» групу правоохоронці знешкодили після спроби закласти вибухівку в одному з населених пунктів Житомирського району.

Другу групу було виявлено та оточено після того як вони проникли на територію військового аеродрому, захопили «заручників» і забарикадувалися у приміщенні. Умовні «терористи» висували вимоги, які постійно змінювалися, що дало змогу змоделювати максимально складний і наближений до реального розвиток навчальної ситуації. Після безрезультатних спроб переконати «терористів» відмовитися від своїх планів, враховуючи реальну загрозу життю «заручників», було прийнято рішення про їх нейтралізацію зведеною штурмовою групою спецпризначенців.

У ході навчань на практиці відпрацьовано алгоритми виявлення та знешкодження ймовірних диверсійно-розвідувальних груп, ведення переговорів із умовними терористами, пошук їхніх спільників, що приховано діють поблизу терористично уразливих об'єктів.

Системне проведення таких навчань дає змогу суб'єктам боротьби з тероризмом на практиці відпрацьовувати міжвідомчу взаємодію на кожному етапі антитерористичної операції.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Волині припинено ...
Наступна новина: Працівники юридичної служби ...

КОМЕНТАРІ