Сергій Савчук: 25% енергії з відновлюваних джерел до 2035 року - нова ціль України відповідно до Енергетичної стратегії

Сергій Савчук: 25% енергії з відновлюваних джерел до 2035 року - нова ціль України відповідно до Енергетичної стратегії

16.09.17 09:21 0 543
Схвалена Урядом Енергетична стратегія України до 2035 року передбачає посилення розвитку відновлюваної енергетики як однієї із складових досягнення енергетичної незалежності.

На цьому наголосив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук під час круглого столу “Нова енергетична стратегія України: Інвестиційні можливості та виклики”, проведеного Комітетом ВРУ з питань ПЕК та Міненерговугілля.

«Нова мета України – досягти 25% енергії з відновлюваних джерел у загальному первинному постачанні енергії до 2035 року. Швидкі темки розвитку відновлюваної енергетики у світі, поступове зменшення вартості проектів у цій сфері дають підстави вважати, що ми зможемо досягти мети. Більше того, прийняті за останні три роки закони стимулювали впровадження «зелених» проектів в Україні, що свідчить, що ми вже на правильному шляху до цілі», - повідомив Сергій Савчук.

Як пояснив Голова Агентства, ще до прийняття стратегії Україна поставила за мету отримати у 2020 році 11% «зеленої» енергії в кінцевому енергоспоживанні країни. Це потребує чималих інвестицій, а саме – 12 млрд євро. Тому всі прийняті законодавчі зміни спрямовані на створення сприятливих умов для роботи інвесторів та бізнесу.

Серед ключових реформ - удосконалення та прив'язка до курсу євро «зелених» тарифів на «чисту» електроенергію, впровадження стимулюючого тарифу на тепло «не з газу». Також передбачено законодавством можливість укладати довгострокові договори купівлі-продажу електроенергії за «зеленим» тарифом до 2030 року.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Зв’язки Чернівців та ...
Наступна новина: На Тернопіллі обласним ...

КОМЕНТАРІ