На вулицях Чернігова цієї осені висадять більше 700 дерев

На вулицях Чернігова цієї осені висадять більше 700 дерев

16.09.17 08:57 0 520
Про плани КП «Зеленбуд» висадити цієї осені на вулицях Чернігова більше 700 дерев повідомив керівник цього підприємства Роман Старіков на засіданні виконкому міської ради.

- На сьогоднішній день вже проведені переговори з постачальниками й відкладені для міста близько 700 дерев. Коріння яких буде в комі землі, які мають рівний стовбур, привичку на рівні 2,5 метри і т. д. І зустріч з іншими постачальниками – також вже дорослі дерева будемо відбирати, - сказав він.

Керівник «Зеленбуду» розповів також, де ці дерева будуть висаджуватися:

– На цей рік вже зробили аналіз і дуже багато дерев будемо висаджувати у мікрорайоні «Масани», бо їх там мало: починаючи від в'їзду в мікрорайон і закінчуючи кінцевою зупинкою. Також вулиця Кирпоноса буде повністю оновлюватися новими деревами. І врахована складність цієї ділянки: дерева будуть висаджуватися такі й таким чином, щоби їх не пошкоджував транспорт. І також вулиця П'ятницька.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підкреслив важливість того, щоб усе це не було формальним:

- Я не звик по життю кидати слова на вітер. Тому, якщо ми кажемо що висадимо, наприклад, удвічі більше ніж зносимо - то і посадковий матеріал повинен бути якісним, і найголовніше – де ці дерева висаджуються. Нам треба разом відпрацювати адресну програму. Щоб не аби-де дерева висаджували, а створювали чи підтримували зелені й паркові зони міста.

Це обговорення виникло у зв'язку з розглядом на засіданні виконкому питання про дозвіл КП «Зеленбуд» на знесення 55 дерев біля Міського палацу культури у зв'язку з реконструкцією його фасаду та влаштуванням автостоянки. З них 36 дерев – самосійна поросль, яка має товщину стовбура 10 см. Роман Старіков уточнив, що великі ялини там залишаються.

Замість кожного видаленого дерева КП «Зеленбуд» висаджує в Чернігові, як мінімум, по два нових.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 150 заявок подали ...
Наступна новина: Зв’язки Чернівців та ...

КОМЕНТАРІ