Чернігів: Голосування в Бюджеті участі: запитання і відповіді

Чернігів: Голосування в Бюджеті участі: запитання і відповіді

16.09.17 13:51 0 647
Перед початком голосування за проекти в рамках "Бюджету участі" на сторінку Прес-служби Чернігівської міської ради в соціальній мережі Facebook та у відділ звернень громадян міської ради від чернігівців надходять різноманітні запитання стосовно голосування. Найпоширеніші з цих запитань публікуємо з відповідями.

1. Чи можуть голосувати чернігівці, яким не виповнилося 16 років?

- Ні, не можуть. Відповідно до "Положення про Громадський бюджет (бюджету участі) у місті Чернігові" у голосуванні можуть приймати участь тільки особи, які досягли 16 років і отримали паспорт громадянина України.

2. Чи можуть голосувати он-лайн або в пункті голосування мешканці міста, які не мають Чернігівської реєстрації?

- Ні, приймати участь у голосуванні можуть тільки ті громадяни, які належать до територіальної громади міста (які зареєстровані в Чернігові).

3. На якому веб-ресурсі можна он-лайн проголосувати за проекти?

- На інтернет порталі «Громадський проект» за посиланням https://chernihiv.pb.org.ua/. Перед голосуванням спочатку потрібно зареєструватися на цьому порталі й підтвердити свою особу за допомогою електронного цифрового підпису, або банку ID.

4. Як здійснити правильно реєстрацію на інтернет порталі «Громадський проект», щоб проголосувати?

- Покрокова інструкція реєстрації розміщена на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради в розділі Громадський бюджет, або за посилання http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/news/13702.

5. Чи можна приходити в пункт голосування зі своїм вже з роздрукованим бланком для голосування? Або з паспортом людини, яка мені довірила проголосувати, і зробити це за неї?

- Ні, не можна.

6. За якими підтверджуючи документами про особу можна отримати бланк для голосування та проголосувати?

- Отримати бюлетень та проголосувати можна тільки при наявності паспорта громадянина України. Інші документи, які посвідчують особу (права, військовий квиток, закордонний паспорт та інші), не підійдуть.

Голосування за проекти, запропоновані чернігівцями в рамках «Бюджету участі», розпочнеться вже через кілька годин.

У цьому році підтримати проекти можна як он-лайн, так і особисто на дільниці голосування.

Онлайн проголосувати можна за посилання https://chernihiv.pb.org.ua/, адреси всіх пунктів для голосування розміщені на афіші, яка розміщена нижче:

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спортивні заходи,що ...
Наступна новина: Жіночі та чоловічі гаманці: ...

КОМЕНТАРІ