У Рівненській області відбувся семінар з питань представницької діяльності прокурорів у сфері бюджету

У Рівненській області відбувся семінар з питань представницької діяльності прокурорів у сфері бюджету

16.09.17 12:01 0 806
У прокуратурі Рівненської області 14.09.2017 проведено навчально-методичний семінар на тему: «Діяльність прокурора щодо представництва інтересів держави у бюджетній сфері».

У заході взяли участь працівники регіональної прокуратури, керівники місцевих прокуратур, їх перші заступники і заступники, прокурори місцевих прокуратур та відділів цих прокуратур, які відповідно до розподілу обов'язків здійснюють представництво у судах.

Відкрив семінар заступник прокурора Рівненської області Олег Василів. Він зазначив що одним із ефективних способів реагування на порушення законодавства та захисту економічних інтересів держави залишається представницька діяльність прокуратури. А тому з метою покращання стану законності у регіоні, збереження та наповнення державного бюджету, важливим є вивчення та обговорення особливостей представницької діяльності з метою якісної підготовки у цій сфері позовних заяв та забезпечення належного їх розгляду у суді.

З актуальних питань для присутніх виступили начальник управління представництва інтересів громадянина або держави в суді Людмила Сандер, начальники відділів цього управління Павло Романчук, Ірина Гіліс та прокурори відділів Олександра Шептіліс і Оксана Марщівська.

Звернуто увагу учасників семінару на основні аспекти правового регулювання представницької діяльності прокурора щодо захисту інтересів держави у бюджетній сфері. Було також висвітлено особливості участі прокурора у справах за позовами осіб щодо стягнення збитків, завданих неправомірними діями органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування, прокуратури і суду.

Детально обговорено проблемні питання, які можуть виникати під час представницької діяльності щодо захисту інтересів держави при виконанні судових рішень, підготовки та пред'явлення прокурорами позовів у сфері державних закупівель та щодо стягнення коштів пайової участі. Розглянуто практику розгляду подібних позовів судами.

По закінченню семінарського заняття його учасники мали можливість обмінятися думками та напрацьованим досвідом. Завдяки проведеному семінару працівники прокуратури підвищили рівень кваліфікації та удосконалили підхід до роботи з питань представницької діяльності у бюджетній сфері.

Прес-служба прокуратури Рівненської області Tweet
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Маленькі чернівчани ...

КОМЕНТАРІ