Степан Барна: Штаб-музей УПА в Антонівцях має бути постійно діючим центром патріотичного виховання молоді

Степан Барна: Штаб-музей УПА в Антонівцях має бути постійно діючим центром патріотичного виховання молоді

17.09.17 14:59 0 992
У селі Антонівці Шумського району триває підготовка до відзначення 75-ої річниці створення Української Повстанської Армії. Триденні заходи, 13-15 жовтня, відбуватимуться на території колишнього штабу воєнної округи УПА «Волинь-Південь».

Наразі на території облаштовують криївку, конюшню та пекарню для того, щоб відтворити життя і побут українських повстанців. Із проведенням підготовки до заходу ознайомився голова Тернопільської ОДА Степан Барна.

Він нагадав, що вся Україна відзначає 75-річчя з часу утворення УПА. А, власне, село Антонівці було епіцентром зародження національно-визвольного руху.

«Дуже важливо, щоб цього року ми тут усі зібралися і не тільки словами, а й конкретними діями довели, що ми справжні українці. Що ми пам'ятаємо наших героїв, які мають бути тут відображені у стелах, камінні. Що ми пам'ятаємо про це місце, де мають виховуватися майбутні покоління, і це має бути постійно діючим центром патріотичного виховання молоді Тернопільщини та всієї України. І водночас, ми повинні пам'ятати, що тут буде куватися майбутнє нашого народу», – підкреслив Степан Барна.

Детальніше – у сюжеті TV-4:

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Укртрансбезпеки ...
Наступна новина: На Тернопільщині триває IX ...

КОМЕНТАРІ