Рулонні штори - сучасне оформлення вашого вікна і захист від сонця

Рулонні штори - сучасне оформлення вашого вікна і захист від сонця

18.09.17 17:44 0 880

Незважаючи на те, що рулонні штори (або рольштори) з'явилися порівняно недавно, їх популярність зростає з кожним днем. Це легко пояснюється їх практичністю і універсальністю, простотою в обслуговуванні (вони легко чистяться за допомогою пилососа або вологої серветки, не вимагають прасування), крім того вони прекрасно вписуються в інтер'єр будь-якого стилю та легко кріпляться. До речі, в Україні рулонні штори можна придбати в інтернет-магазині roletoff.ua.

Більшість з нас при виборі рулонних штор в першу чергу розглядає їх як елемент декору. Однак, крім того, що штори вигідно підкреслюють стиль інтер'єру і створюють атмосферу комфорту і затишку, вони ще виконують цілий ряд задач.

Які проблеми вирішують рулонні штори?

Рулонні штори є чудовим захистом від сонця. Вони часто використовуються в приміщеннях, вікна яких виходять на сонячну сторону. Крім того, рольштори захищають від сторонніх очей, а влітку зберігають прохолоду. Допоможуть вони і якщо у вікно вашої спальні світить ліхтар вуличного освітлення, заважаючи заснути. Рулонні штори також використовуються для затемнення в фотолабораторіях, в приміщеннях, призначених для перегляду відео або презентацій на проекторі.

Вони є прекрасним виходом з положення у випадках, коли звичайні штори просто незручні: в невеликих кухнях, засклених балконах або лоджіях, віконних отворах в ванних кімнатах та ін. Рольштори економлять місце в маленьких приміщеннях, не чіпляються за батареї і горщики з квітами на підвіконні.

Види систем рулонних штор

За конструкцією системи рулонних штор бувають:

  • відкритими;
  • закритими.

Найбільш простим і поширеним варіантом є відкриті рулонні штори на пластикові вікна. Вал, на який намотується полотно штор, може встановлюватися як на раму, так і на весь віконний проріз. Щоб штора не бовталася і не провисала на відкритих стулках, полотно фіксується. Це може здійснюватися двома способами:
або встановлюються спеціальні фіксатори, в які просто замикається нижня планка;
або передбачена волосінь, яка розміщується безпосередньо за самим полотном.

Відкриті рулонні штори можуть бути встановлені на кожен склопакет або на весь віконний проріз. Другий варіант зустрічається рідше, оскільки вся конструкція повинна бути більш потужною, щоб витримувати велике навантаження. Найбільш часто вибирають рольштори на кожен склопакет. Цей варіант є зручнішим, оскільки можна регулювати освітленість кожної стулки незалежно одна від одної.

У закритих (касетних) рулонних штор вал і механізм закриті коробом, що не тільки більш естетично, але і захищає їх від попадання пилу. Напрямні , які встановлюються з боків, фіксують полотно і запобігають його провисанню. Закриті рулонні штори на вікна повністю вирішують проблему затемнення, тому що немає бічних щілин, через які проникає світло.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Швейні машини Janome: ...
Наступна новина: Легко здобуваємо нові ...

КОМЕНТАРІ