Lego Technic 42043 Mercedes-Benz Arocs 3246: Огляд конструктора

Lego Technic 42043 Mercedes-Benz Arocs 3246: Огляд конструктора

18.09.17 18:18 0 961

Доброго дня, сьогодні ми постараємося max докладно розповісти про найбільший конструктор цього року: Lego Technic 42043 Mercedes-Benz Arocs 3246. До речі, придбати його можна ось тут.

Чим же він такий чудовий?

  • Ну, по-перше, це вантажівка від Mercedes-Benz! Офіційний продукт, про що свідчить logo автовиробника на коробці;
  • По-друге - він просто величезний: більше 50 сантиметрів в довжину;
  • По-третє: він складається з 2793 деталей;
  • По-четверте, в набір входить батарейний блок і двигун L Power Functions;
  • По-п'яте, управління стрілою з грейфером здійснюється за допомогою нової пневматичної системи.

Що, все ще недостатньо? Окей: в конструкторі реалізована повністю незалежна підвіска на всі колеса. І цього мало? Не питання - інженери Lego перевершили самі себе: у вантажівку вбудовано 2 коробки передач, які дозволяють одному двигуну виконувати всі функції! А тепер про все детальніше.

Огляд

Почнемо з розпакування. Коробка просто гігантська і важить майже 4 кілограми, що не дивно при такій величезній кількості деталей. На лицьовій стороні коробки, звичайно ж, зображена сама вантажівка, праворуч ключові елементи: пневматика і Power Functions (шланги, циліндри і перемикачі). Вікова категорія вказана 11 - 16 років, але чесно кажучі: навіть доросла людина отримає колосальне задоволення від збірки даного набору. Як і у інших великих наборів у коробки відкидається клапан і ще раз показуються основні функції цього набору. Ззаду можна побачити фотографію другої моделі і посилання на офіційний веб-сайт Lego, де можна завантажити керівництво користувача. На торцях все по стандарту, ніяких сюрпризів.

Всередині ми знайдемо листок з наклейками, інструкцію для збору моделі A (складання другої моделі можна знайти в інтернеті), до неї ми повернемося окремо і 29 пакетиків з деталями.

Інструкція

Це цілий талмуд: майже 500 сторінок детального опису складання моделі. Як завжди все зрозуміло, якщо потрібно використовувати вісь, наприклад, дана картинка в масштабі 1:1, щоб докласти деталь і перевірити: чи правильну ви вибрали. Інструкція розділена на невеликі блоки, що дуже зручно, якщо потрібно перерватися на якийсь час. Збірка займає більше 8 годин!

Підйом кузова

Він приголомшливий, він величезний, він класний, просто бракує епітетів, щоб висловити все захоплення від цього набору конструктора. Тепер давайте докладніше поговоримо про функції моделі. Почнемо спереду, як з найменш завантаженої частини моделі: кабіна вантажівки відкидається, за нею захований батарейний відсік (6 «пальчикових» батарей стандарту АА), а також муляж двигуна з імітацією роботи циліндрів. У кабіни відкриваються дверцята, всередині встановлені 2 сидіння, імітація керма і приладової панелі. Над кабіною встановлені дві ручки-мигалки, які відповідають за поворот передніх коліс.

2-ві КП - 1 двигун керує всім

Відразу за кабіною на поворотному механізмі встановлена  стріла (3 коліна) з грейфером, яка повністю управляється системою управління і пневматикою. З кожного боку встановлено 2 трьохпозиційним перемикача: вгору / стоп / вниз. З правого боку управління ковшем і самою середньою частиною стріли. З лівої: підйом стріли вгору / вниз і управління довгою частиною стріли самого верхнього сегмента.

Управління стрілою крана

А далі починається найцікавіше! Дизайнери Лего змогли створити чотириступінчасту коробку передач, яка дозволяє за допомогою всього 1 двигуна управляти всіма елементами вантажівки: поворот стріли, висування опор, піднімання і опускання кузова, а також накачування резервуара з повітрям для пневматичної системи. Режим роботи «вгору / вниз» регулюється з комплекту елементів живлення.

Тепер давайте підведемо підсумки нашої сьогоднішньої розповіді. Якщо резюмувати, то: набір на 100 % вартий своїх грошей, його цікаво збирати, вдосконалювати, будувати щось своє або просто милуватися їм на полиці. Він підійде, як підлітку, так і дорослому. У ньому безліч цікавих ідей і деталей, які однозначно можна використовувати у власних будівлях і механізмах.

Плюси:

  • Величезна кількість деталей;
  • Цікава знахідка по використанню всього одного двигуна;
  • Нова пневматична система;
  • Велика кількість ігрових функцій і можливостей модернізації;
  • Деталь з трьох променевою зіркою Mercedes.

Мінуси:

  • Дуже багато наклейок, зокрема з піктограмами управління;
  • Збірка займає дуже багато часу і вимагає граничної концентрації і уважності. З іншого боку - це Lego Technic, так і повинно бути;
  • Товста інструкція, яка може почати розклеюватися якщо її часто використовувати.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Коли може знадобитись ...

КОМЕНТАРІ