Чи можна оформити закордонний паспорт новонародженій дитині?

Чи можна оформити закордонний паспорт новонародженій дитині?

18.09.17 18:59 0 1129

Для створення щасливої  родини новонароджений повинен бути зрівняний в цивільних правах з батьками, які вже мають закордонні паспорти. З цього випливає, що кожна новонароджена дитина має право на власний закордонний паспорт з того моменту, як її батьки отримають свідоцтво про її народження.

Російське законодавство передбачає можливість отримання громадянами РФ закордонного паспорта без обмежень за віком. Іншими словами наші новонароджені діти можуть стати володарями власного документа для виїзду за кордон безпосередньо після оформлення свідоцтва про народження, не чекаючи повноліття.

Звичайно, далеко не всі батьки займаються оформленням закордонного паспорта для дитини з моменту її народження. І не відомо чи дійде справа до цієї бюрократичної тяганини в видимому майбутньому. Але що робити, якщо одного разу з'ясується, що закордонний паспорт для дитини потрібен вже завтра. Куди звертатися? З чого починати? Відповісти на ці питання нам спробує співробітник компанії "ЕвроСервис": https://www.o-z-p.ru/, яка безпосередньо може допомогти виготовити закордонний паспорт для новонародженої дитини в Москві.

Що говорить закон?

Законодавчо правила оформлення закордонного паспорта на дитину регламентуються Постановою уряду Російської Федерації від 1 березня 2010 року. У ній вказано, що кожній дитині для перетину кордону РФ, потрібен власний закордонний паспорт. Чинне раніше правило про вписання даних дитини в закордонний паспорт батьків, в даний час не дає їй права виїзду за кордон, а є тільки підтвердженням спорідненості. Прикордонники все ще закривають очі на дітей, які вписані в паспорт одного з батьків і випускають за кордон, але це тільки "поки"... З огляду на сучасні реалії життя, корисна порада: "Не ставте під загрозу свою поїздку, раптом завтра вже не буде - "поки", оформіть окремий закордонний паспорт на дитину".

За новими правилами, якщо планується поїздка за кордон, то оформляти закордонний паспорт на новонароджену дитину, потрібно в обов'язковому порядку. Процедура з оформлення закордонного паспорта на новонароджену дитину схожа на однойменну для дорослих, але має ряд відмінностей. Документ для дитини оформити простіше. Сам паспорт видають протягом 10-ти робочих днів, тому що виключається ряд формальних процедур, які не актуальні для новонародженого громадянина РФ.

Список необхідних документів для оформлення закордонного паспорта на дитину:

  • Оригінал і копія загальногромадянського паспорта заявника;
  • Оригінал і копія свідоцтва про народження дитини;
  • Штамп про громадянство (ставиться на звороті свідоцтва про народження) або вкладиш про громадянство;
  • 1-не фото 3.5 на 4.5 см, якщо оформляється біометричний закордонний паспорт:
  • 3-ри фото 3.5 на 4.5 см. В овалі, матові, на закордонний паспорт старого зразка;
  • Заява про видачу закордонного паспорта дитині (в одному примірнику);
  • Квитанція про оплату держмита.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Коли може знадобитись ...
Наступна новина: Які є види календарів?

КОМЕНТАРІ