Як правильно вибрати охоронну компанію?

Як правильно вибрати охоронну компанію?

18.09.17 20:20 0 1237

Сьогоднішня стаття про те, як правильно вибрати охоронну фірму і на що варто звернути увагу при її виборі. Відправна точка: у нас є інтернет, погортавши сайти, ми вже визначилися з переліком фірм які нам сподобалися, беремо в руки телефон, дзвонимо, задаємо питання. Поїхали ...

Стаж роботи компанії

Думаю, особливо пояснювати нічого не потрібно, чим більше стаж, тим, відповідно, більше довіри до такої компанії. І цей критерій можна віднести до оцінки будь-якої організації, не тільки охоронної.

Кількість клієнтів

Якщо фірма не обмежується одним містом, а розширюється і росте, в особі своїх представництв, по всій країні - це теж величезний плюс. А це означає, що вже існуючі клієнти хочуть, щоб їхні об'єкти охоронялися однією, вже перевіреною, компанією. Адже як відомо, попит породжує пропозицію. І це, до речі, важливе питання для динамічно розвиваючихся компаній, у яких постає питання про розширення і охорону своїх філій у всіх регіонах.

Кількість співробітників

По-перше, хороший менеджер хоча б приблизно знає скільки співробітників працює в його компанії. А ми ж хочемо спілкуватися тільки з кращим менеджером? Правда? По-друге, цей параметр говорить про розмах компанії як такої. Але тут виникає наступне питання. Офіційно влаштовані ці люди, чи ні? Маленькі охоронні конторки, на жаль, цим не гребують, і по телефону дану інформацію, на жаль, перевірити не вийде. На це питання Вам дадуть відповідь хіба що якщо ви будете проводити тендер, і в запиті звернулися щодо надання відповідних документів. Але запитати, повірте, варто.

Матеріальна відповідальність

За великим рахунком, це гарантія того, що до Вас приїдуть. Тому собівартість одного виїзду набагато нижча ніж виплати матеріальної відповідальності у випадку бездіяльності. Відсутність такого пункту повинна Вас переконати, що не варто працювати з компанією яка не дає ніяких гарантій. Занадто ж велика сума, як мінімум повинна насторожити, особливо якщо Вас не попросили зробити достатню технічну укріпленість об'єкта: решітки на вікна, металеві двері, всі цінності зберігати тільки в сейфі, що прикручений в 2 точках і в кутку. Можливо це просто фінт вухами, щоб заманити клієнта, а для виплат фірма не має ніяких активів взагалі. Попросіть зачитати як це звучить в договорі, а краще попросіть почитати договір. Думаю, в наш час, так з інтернетом і електронною поштою, це не проблема.

Міжнародний сертифікат якості

Або, так званий ISO. Ну а всі решта сертифікатів і ліцензій на надання послуг і так повинні бути, з цим, як правило не жартують. Але що ж нам може сказати наявність даного документа? Це означає, що компанія вийшла, ну або принаймні намагається вийти, на міжнародний рівень. Адже сертифікат контролю якості - це один з перших документів, який вимагають надати зарубіжні компанії.

Кількість екіпажів ГМР

Ну, тобто, кількість машин групи мобільного реагування. Більшість клієнтів цікавляться де стоїть найближчий екіпаж. І це важливе питання, але, в той же час одна з найбільш поширених помилок. Припустимо, вибрали ви компанію, машина якої стоїть прямо у вас перед під'їздом, але як виявилося, по всьому місту, цих самих машин всього дві. І скільки до Вас буде їхати друга, якщо найближчий екіпаж вже відпрацьовує тривогу або оформляє затриманого в місцевому відділенні міліції? Правильно, довго. Тому знання загальної обстановки, при виборі, не завадить точно. А дрібні компанії Вам дадуть відповідь, що це службова інформація і не розголошується в цілях безпеки.

Склад ГМР

Зазвичай, мінімальний склад екіпажу групи мобільного реагування - двоє людей. Але останнім часом, охоронні компанії намагаються посадити до себе ще й співробітника міліції, тим більше що держава цьому сприяє, тому що це вигідно обом сторонам. Запитуйте про це обов'язково. Що нам скаже цей факт? А те що, в екіпажі присутня людина з вогнепальною, нарізною зброєю (охоронним фірмам це заборонено), скорочується час оформлення затриманого у відділенні міліції, в екіпажі присутні не 2, а 3 людини, що вже само по собі краще. Однак, навіть якщо б держава захотіла посадити по міліціонеру в усі автомобілі всіх охоронних фірм, то нічого б з цього не вийшло, тому що, наприклад, лише в Києві, охоронних фірм понад 400. І перевагу в цьому питанні, віддається, як правило, найкращим.

Де проводиться ремонт автопарку компанії?

Зрозуміло, що в більшості випадків обслуговування і ремонт автомобілів охоронних компаній здійснюється на сертифікованих СТО, тим більше що використовують зараз все більше іномарки. Але наявність свого власного СТО багато про що говорить, як мінімум про те, що автомобіль, на чергування, виїде технічно справним.

Екіпірування та спец. засоби

Зазвичай екіпірування стандартне: бронежилет, шолом-каска, формений одяг, газовий балончик, зброя травматичної дії. Але ви про всяк випадок поцікавтеся, а то раптом виявиться, що конторка на стільки маленька, що охоронці знаходяться на самозабезпеченні, і приїде до вас не підтягнутий охоронець у бронежилеті, а дядя Ваня в фуфайці з сокирою...

Використовувані канали зв'язку

Застосовувані ППК. Це приймально-контрольні прилади (блок, який стоїть на об'єкті, що охороняється, і забезпечує передачу сигналів від датчиків на пульт охорони). Що дає нам це знання? На ринку присутні кілька основних виробників ППК. Але уніфікованих охоронних фірм, які використовують всі системи відразу - практично немає. А якщо вам перестане подобатися обраний раніше оператор охоронних послуг? До кого піти, куди податися? Та ще, щоб це не вдарило по кишені. Правильно, до іншої компанії, що використовує таке ж обладнання. Якщо пара-трійка лідерів охоронних послуг в вашому місті використовують одне і те ж обладнання для побудови системи сигналізації, сміливо звертайтеся до одного з них, і не шукайте екзотики.

Додаткові види охоронних послуг

Самих охоронних послуг є декілька видів і великі компанії можуть надати повний їх спектр. У будь-якому випадку, навіть якщо Вам всього і не треба, то це говорить про стабільність компанії і на майбутнє може стати в нагоді.

Можливість відвідати офіс і зокрема пульт охорони

Ви не повірите, але існують настільки маленькі охоронні фірмочки, що їхні пульти знаходяться в орендованих квартирах, відповідно, Вам ніхто не зробить екскурсію на такий пульт. Та ще й скажуть, що це супер-мега-круто засекречені дані, і середнього обивателя туди не пускають в цілячи безпеки і можливості витоку інформації. Більшість же великих охоронних фірм, навпаки, не тільки дозволяють відвідати свої пульти, а ще й запрошують, тому що дійсно є що показати.

Ну ось мабуть і все. Необхідний мінімум я Вам ми вам дали, так що вибирайте.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Які є види календарів?
Наступна новина: Правильный выбор оконных ...

КОМЕНТАРІ