У Тернополі відкрили виставку образотворчих робіт на тему чорнобильської трагедії

У Тернополі відкрили виставку образотворчих робіт на тему чорнобильської трагедії

19.09.17 09:45 0 689
Виставку малюнків учнівської та студентської молоді „Чорнобильська катастрофа – 30(+1) років опісля, що далі?”, фахівці бюро з питань екології Української греко-католицької церкви відкрили 14 вересня за участю начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Ореста Сінгалевича.

Роботи експозиції виражають біль та співпереживання, вдячність ліквідаторам за їх героїчну жертву, страх перед новими катастрофами і прагнення кращого майбутнього, в якому не буде місця для нових атомних та духовних чорнобилів.

Відкрив виставку референт екологічного бюро УГКЦ о. Василь Шафран.

Начальник управління детально розповів присутнім на виставці про наслідки Чорнобильської трагедії, а також пригадав цей день, коли вибухнув реактор на атомній електростанції. У переддень лиха природоохоронці України перебували на нараді в Києві. Люди вже того страшного дня, 26 квітня 1986 року у столиці говорили про страшний вибух. Весняна погода сприяла тому, що вітри розносили радіоактивні хмари територіями України, Білорусі та суміжних держав. Наша область також зазнала лиха, зокрема частина Заліщицького та Чортківського районів.

«Кожен крок в нашому житті повинен бути обдуманим, щоб не нашкодити природі та людям і не допустити страшної біди. Тоді ми станемо дбайливими господарями нашої землі», — підсумував Орест Сінгалевич.

Захід закінчився молитвою, яку написав учень Дрогобицької загальноосвітньої школи.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Алею Небайдужості,яка ...

КОМЕНТАРІ