Тернопілля: сільська медицина області отримає шанс на «друге життя»

Тернопілля: сільська медицина області отримає шанс на «друге життя»

19.09.17 08:51 0 566
За ініціативи Президента України Петра Порошенка під час перегляду бюджету у липні поточного року були внесені зміни, у зв'язку з якими 4 млрд. грн. буде спрямовано на розвиток сільської медицини. Про це повідомив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, перебуваючи із робочою поїздкою у Шумському районі.

«Сільська медицина – це по суті первинний рівень надання медичних послуг. Тобто перед тим, як людина потрапить до районної лікарні, вона звертається у сільську амбулаторію, фельдшерсько-акушерський пункт. М'яко кажучи, вони зовсім в неналежному стані. Хоча у Тернопільській області за два останні роки ми їх підтягли більш-менш до нормального вигляду», – зауважив Степан Барна.

При цьому, від додав, що першочерговим завданням є забезпечити сучасне переоснащення амбулаторій та ФАПів. «Це буде виглядати наступним чином: приблизно з чотирьох мільярдів гривень з Державного бюджету Тернопільська область отримає 160 млн. грн. За рахунок коштів із бюджетів громад ми здійснюємо утеплення, заміну вікон, перекриття дахів, заміну підлог, а за рахунок коштів із Державного бюджету закупляємо сучасне обладнання для цих амбулаторій. Гадаю, що цей рік буде переломним для медицини області та для якості надання медичних послуг», – наголосив очільник краю.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На День міста Чернігів ...
Наступна новина: У Волинській області у ...

КОМЕНТАРІ