На Вінничині прокуратура виявила ряд порушень у питаннях охорони праці та пожежної безпеки в установах виконання покарань

На Вінничині прокуратура виявила ряд порушень у питаннях охорони праці та пожежної безпеки в установах виконання покарань

19.09.17 10:11 0 576
Прокуратурою Вінницької області проведено перевірку стану додержання вимог законодавства про охорону праці та пожежну безпеку в установах виконання покарань області.

Установлено, що не всім працівникам та засудженим, які виконують роботи з підвищеної небезпеки, проведено навчання, інструктаж та перевірку знань з питань охорони праці.

Виробниче обладнання експлуатується без захисних огорож небезпечних зон та без експлуатаційної документації. Періодичні випробовування вантажопідіймальних машин та посудин, що працюють під тиском не проводяться. Лабораторні дослідження умов праці не виконуються, а термін проведення атестації робочих місць прострочений.

Не на всі види робіт з підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки отримано дозвіл, а також не подано декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

Засуджені не забезпечені спецодягом та іншими засобами індивідуального захисту. До роботи з електроустановками допускаються засуджені, яким не проведено інструктаж з електробезпеки.

Не у всіх установах створена служба з охорони праці. Не забезпечено проведення протиаварійних, приймально-здавальних і про-філактичних випробувань та вимірювань електроустановок згідно з правилами і нормами.

Виробничі приміщення більшості установ не обладнані припливно-витяжною вентиляцією, чим створюється загроза для здоров’я засуджених.

Не проводяться випробовування стану ізоляції електричних подовжувачів, а камфори жарочних плит, не приєднані до заземлюючого пристрою.

Дерев’яні конструкції горищних приміщень не оброблені вогнетривким розчином, через що, для прикладу, в одній із установ нещодавно двічі трапилась пожежа, внаслідок якої вигорів дах виробничих приміщень. Приміщення установ не обладнані системою пожежної сигналізації.

Установи недоукомплектовано первинними засобами пожежогасіння, відсутні інформаційно-довідкові куточки щодо дій персоналу у разі виникнення надзвичайних ситуацій або інших нестандартних подій, персонал не забезпечено відповідними засобами захисту органів дихання, пожежно-рятувальні автомобілі не перебувають у стані повної готовності.

Зазначені порушення є непоодинокими та носять системний характер.

За наслідками перевірки керівникам установ виконання установ виконання покарань внесено 7 документів прокурорського реагування.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Голосування за ...
Наступна новина: Степан Барна: Для ...

КОМЕНТАРІ