Як правильно вибрати радіатор опалення?

Як правильно вибрати радіатор опалення?

19.09.17 11:52 0 1555

Що таке система опалення? Чим між собою відрізняються радіатори? На всі ці питання спробуємо дати відповіді в нашій статті і допоможе нам в цьому співробітник компанії "Тепломаркет": http://teplomarket.kh.ua, яка вже більше 14 років успішно працює на ринку опалювального обладнання.

Для кожного з нас поняття «система опалення» асоціюється з різними речами. Багатьом відразу приходять на розум чавунні радіатори радянських часів, хтось думає про труби і крани не завжди зрозумілого призначення. Але для всіх без винятку - це перш за все: тепло, комфорт та затишок в домі. В умовах клімату нашої країни жодна сім'я не може собі уявити своє житло без системи опалення та радіаторів.

Створюючи опалювальні прилади, компанії-виробники орієнтуються на різні категорії споживачів і різні системи опалення, але головна мета - це зробити власну продукцію якісною і доступною, щоб нести тепло і комфортний мікроклімат в будинку своїх покупців.

Система опалення: Що вона собою являє?

Система опалення - це комплекс технічних елементів, які безпосередньо призначені для перенесення, отримання, а також передачі в усі приміщення, що обігріваються, тої кількості теплоти, яка потрібна для підтримки температури повітря на необхідному фіксованому рівні. Для монтажу самої ситеми опалення застосовуються гнучка підводка і металопластикові труби.

Опалювальні прилади - це елементи, які передають тепло від теплоносія до повітря приміщення. Якщо систему опалення порівняти з організмом людини, то котел - є серцем цього організму, трубопроводи - кровоносними судинами, які переносять енергію тепла від котла до радіаторів, а опалювальні прилади є життєво-важливими органами, які і забезпечують основну функцію цієї системи - обігрів приміщень.

На даний момент на ринку України є дуже багато типів «батарей опалення». Як же правильно вибрати радіатор опалення? Зараз ми про це і поговоримо.

Самими популярними на сьогоднішній день є 3 типи радіаторів:

  • сталеві;
  • алюмінієві;
  • біметалеві.

Сталеві панельні радіатори мають естетичний привабливий зовнішній вигляд і меншу вагу ніж морально застарілі чавунні, що, в свою чергу, полегшує процеси перевезення, транспортування в необхідне приміщення, а також монтаж. Крім того, дані прилади вміщають в собі менший об'єм води, що підвищує їх економічність та ефективність. Спеціалісти рекомендують встановлювати такі радіатори в закритих системах опалення.

Алюмінієві секційні радіатори мають дуже високі показники по тепловіддачі, а сучасний і естетичний зовнішній вигляд дозволяє розміщувати їх в інтер'єр практично будь-якого приміщення. Завдяки секційному типу, довжину цього опалювального приладу можна при необхідності збільшити або зменшити до необхідного значення. Алюмінієві радіатори опалення мають підвищену інерційність, що в поєднанні з установкою на них комплекту термостатичних клапана і головки дозволяє збільшити ефект терморегуляції і відповідно ступінь економії теплових ресурсів. Такі радіатори нагріваються в 6 разів швидше ніж чавунні!

Біметалічні радіатори опалення об'єднують в собі переваги двох матеріалів - міцність сталі і підвищену тепловіддачу алюмінію. Цей тип радіаторів виготовляється з двох частин - сталевого внутрішнього сердечника і зовнішньої композиції конвекційних ребер. Завдяки такому симбіозу біметалічні радіатори опалення можуть встановлюватися систему опалення будь-якого виду і будь-якої складності. Сталевий сердечник збільшує значення робочого тиску до позначки - 45 бар! До цього ще додається - прекрасний зовнішній вигляд, варіативність розмірів, мінімальний літраж секцій, незалежність від типу теплоносія, підвищена теплова потужність і багато іншого. Все це дозволяє назвати біметалічні радіатори - високоефективним опалювальним приладом і

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Завдяки Ужгородській ...
Наступна новина: Свободный доступ к товарам

КОМЕНТАРІ