Як виїхати в Польщу працювати лікарем?

Як виїхати в Польщу працювати лікарем?

19.09.17 20:40 0 902

На скільки реальна задумка поїхати працювати в Польщу лікарем? Абсолютно реальна. Потрібно лише зробити кілька кроків, про що нам розповість керівник онлайн проекту «Європа медична»: http://www.evromed.org.ua/ (до речі, на сайті ЄвроМед ви знайдете багато корисної інформації на цю тему).

Виїхати працювати до Польщі лікарем? Ще 5-10 років тому наша людина навіть не посміла би і думати про такий ризикований крок: втратити стабільне, хоч і незатишне, місце своєї роботи, не знаючи, що там, за кордоном... За кордоном Батьківщини, за кордоном особистого комфорту, за кордоном , де так би мовити, тебе ніхто не чекає. Ну а тепер про все по порядку.

Про сучасну амбітнумолодь з властивим їй запалом, сміливістю, і навіть деколи - легковажністю, вже давно обговорено і забуто. Але останнім часом, відверто кажучи, на піку економічної кризи, молодь стала направляти свої амбіції і на пошук кращого життя, а разом з нею стало сміливішим і старше покоління. Йдеться про працевлаштування, а саме про працевлаштування медичних працівників в країнах близького і не дуже близького зарубіжжя.

Рівень зарплат в нашій країні, по відношенню до сплати податків та інших нескінченних державних «матеріальних внесків», досяг максимальної невідповідності. Це змусило людей не тільки в черговий раз замислитися про безглуздість такого буття, а й почати щось робити. Наприклад, раптово зірватися і поїхати працювати лікарем за набагато більш гідну оплату, скажімо, в Польщу. Але, не маючи ні родичів, ні зв'язків в чужій країні, «зірватися» не вийде. Можливо навіть доведеться витратити роками накопичені гроші і вкрай цінний час, але це абсолютно точно варто того. Якщо, звичайно, ви збираєтеся їхати туди не на 1 -2 місяці.

На скільки реальна задумка поїхати працювати в Польщу лікарем?

Абсолютно реальна. Злі плітки про те, що дипломи, отримані після закінчення вітчизняних медичних ВУЗів, абсолютно непридатні в Польщі - це лише злі плітки.

Те, що не буде просто - це 100 %. Але те, що це цілком реально і перспективно, так само - 100 %.

Людині, яка замислюється про те, щоб стати затребуваним фахівцем в Польщі, важливо розуміти, що в цій країні дійсно чекають хороших лікарів з ближнього зарубіжжя, і зарплата у них абсолютно не поступатиметься зарплаті корінних поляків.

Складає заробітна плата лікаря в Польщі близько $ 1,500 + - 300. Безсумнівно, важливу роль відіграють і спеціальність, і рівень кваліфікації, і лікувальний заклад, в який здійснюється саме працевлаштування. У Польщі, на зарплаті лікаря може відбитися навіть місце розташування самої лікарні!

Порівнюючи заробітну плату медиків в Польщі і в країнах Європи, можна з упевненістю сказати, що вона не така висока. Але, в той же час, в порівнянні з грошима, які отримують лікарі в Україні - це дуже навіть істотна різниця, навіть з урахуванням того, що і витрачатися гроші будуть в Польщі, а не в Україні.

Уже багато років Польща відкриває свої обійми для лікарів різних спеціальностей, але найбільш затребуваними як і раніше залишаються:

  • педіатри;
  • анестезіологи;
  • хірурги;
  • онкологи;
  • кардіологи;
  • стоматологи;
  • гінекологи;
  • урологи;
  • терапевти.

Що необхідно для того, щоб приступити до роботи лікарем в Польщі?

  1. Проходження нострифікації диплома;
  2. Проходження іспиту зі знання польської мови в умовах спілкування на «професійній» мові медика;
  3. Отримання номера платника податків / ідентифікаційного номера в податковій службі;
  4. Проходження інтернатури в Польщі (в разі, якщо пройдена інтернатура на Батьківщині не влаштовує роботодавця з об'єктивних причин);
  5. Проходження заключного тестування LEK або LDEK;
  6. Отримання ліцензії в регіональній медичній палаті;
  7. Після проходження кожного з пунктів - пошук місця роботи, якщо таке не знайшлося за час отримання права на роботу в Польщі.

Ось таким не хитрим чином, кожен український медик може знайти собі роботу в Польщі.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Бути чи не бути ...
Наступна новина: Двері для шаф купе: Якими ...

КОМЕНТАРІ