У Запоріжжі знову вирубують ліс

У Запоріжжі знову вирубують ліс

19.09.17 21:23 0 1302

Як повідомляє портал http://www.razom.zp.ua/, на якому можна прочитати актуальні новини Запоріжжя: Останні кілька днів на території Біленьківської окремої територіальної громади з порушеннями проводяться роботи по вирубці придорожньої дикоростучої рослинності.

Підрядником цих робіт виявилася фірма, яка раніше вже неодноразово була помічена в подібному скандалі. Про це розповів депутат Запорізької обласної ради від Радикальної партії Роман Кузьменко.

Так, депутат разом з заступником голови Біленьківської ОТГ оглянули місце вирубки, а також перевірили наявні у працівників документи. Після візиту у чиновників залишився ряд питань до підрядника.

«Суть питання в тому, що облавтодор підписав фірмі«Продрезерв» підряд на виконання робіт по вирубці дерев в девятиметровой зоні від дороги. Як ми побачили, з дерев пиляються тільки акація, дуб, ясен. А дрібні чагарники не прибираються. Також, згідно з угодою, повинно було бути спиляно 123 дерева, але, як ми бачимо, їх набагато більше. Контроль не здійснюється, тому ми будемо направляти депутатський запит до прокуратури та управління Нацполіціі, для того, щоб вони з'ясували всі обставини даної справи», - зазначив Роман Кузьменко.

Варто відзначити, що засновником і одним з керівників фірми «Продрезерв Україна» є голова Широкінской ОТГ від партії «Солідарність» Денис Коротенко. Компанія голови громади неодноразово була помічена за несумлінним виконанням робіт в якості підрядника по вирубці дерев.

«У минулому році«Продрезерв» в напрямку Мар'ївки вирубав більше 300 метрів посадки. За собою сміття не прибрали, випиляли всі великі дерева, діаметром 30 і більше сантиметрів. Була викликана поліція, громадські працівники приїжджали. Однак, в кінцевому рахунку, на жаль, справу так і не довели до суду», - розповів депутат.

Аналогічна ситуація була на початку липня 2017 року, лісоруби тієї ж фірми були спіймані на ділянці дороги Мар'ївка-Біленьке співробітниками Запорізької екологічної інспекції. Вони вирубували акацію і займалися лісозаготівлею, не маючи на те жодних дозволів і підстав. На місце викликали поліцію, всі зазначені факти були задокументовані.

Однак, незважаючи на недобросовісну роботу і неодноразові порушення, фірма Дениса Коротенко «Продрезерв Україна» продовжує отримувати від облавтодору замовлення на виконання робіт.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Покупка качественного ...
Наступна новина: Красивая и практичная ...

КОМЕНТАРІ