Прибирання будинку або квартири після ремонту

Прибирання будинку або квартири після ремонту

19.09.17 23:04 0 2688

Ремонт - це завжди метушня, великі фінансові та душевні вкладення. Прибирання після ремонту - це ще одне випробування господарям будинку. З будівельним сміттям складніше мати справу, ніж з будь-яким іншим. Але є хитрощі, які дозволять перетворити прибирання будинку після ремонту в досить швидку і нескладну процедуру.

Рекомендації по прибиранню безпосередньо після ремонту

Щоб прибрати будинок швидко і якісно, потрібно в суворій послідовності скласти список необхідних справ. Це допоможе налаштуватися на робочий лад і не втрачати час на вибір наступного етапу. Під час складання списку потрібно врахувати те, що прибирання одного предмета може забруднити інший. Тому враховувати потрібно абсолютно все: якість і тип всіх поверхонь, наявність меблів в будинку, тип віконних рам, наявні засоби прибирання і багато іншого. Відштовхуватися можна від такого списку:

  • Збір сміття;
  • Видалення пилу з підлоги (переважно пилососом);
  • Чистка скла і рам;
  • По можливості вологе прибирання стелі і стін;
  • Видалення пилу зі всіх предметів (від люстри до вимикачів);
  • Частка дверей;
  • Вологе прибирання підлоги.

Прибирання повинно бути послідовним по території всієї квартири. Останніми краще прибирати прохідні кімнати та санвузол.

Що і чим прибирати?

Велике значення мають засоби, обрані для прибирання приміщення. Якщо вони підібрані неправильно, ремонт доведеться починати заново. Для кожної поверхні і типу бруду потрібен свій засіб.

Основні типи забруднень після ремонту:

  1. Штукатурка;
  2. Будівельна піна;
  3. Фарба;
  4. Пил;
  5. Силікон.

Зі штукатуркою може не виникнути особливих проблем. Вона може бути видалена як м'яким миючим засобом для відповідної поверхні, так і мильним розчином. Особливо акуратно потрібно видаляти краплі штукатурки і фарби зі скла (навіть якщо засіб підібрано правильно, дрібні крупинки штукатурки можуть його роздряпати).

Будівельна піна видаляється після повного висихання. Непрофесіоналам можна порадити тільки ручне видалення даного типу бруду. Це трудомісткий, але здійсненний процес.

Фарба видаляється з поверхонь за допомогою розчинника. Для кожного виду фарби він свій. Не можна видаляти краплі фарби ножем або іншим гострим предметом. Це ризик зіпсувати поверхню, особливо на сучасних матеріалах.

Будівельний пил - це особлива тема, оскільки він є одним із найшкідливіших видів пилу. Прибрати його можна за допомогою пилососа, віника, мокрої ганчірки.

Для видалення силікону також використовується розчинник. Можна спробувати видалити його ножем, але це знову ризик для поверхні.

При цьому, затіваючи прибирання самостійно, потрібно пам'ятати про спеціальний одяг, який буде потрібен для цього, безліч спеціальних щіток і широкий спектр засобів, серед яких потрібно вибрати найякісніші.

Альтернатива трудомісткому прибиранню

Замість зайвого трудового дня, проведеного в прибиранні, можна скористатися відносно новою послугою. Вона називається «клінінг» і являє собою виїзд професіоналів зі спеціальним обладнанням і всіма засобами на будинок. Вони повністю прибирають квартиру. Клінінгова компанія працює на якість і швидкість. При збиранні використовуються тільки високоякісні щадні засоби і техніка. Цінова політика спрямована на зручність клієнта і конкурентоспроможність, тобто замовити прибирання квартири після ремонту можуть всі.

Для кожного будинку використовується індивідуальний підхід, своя оцінка обсягу робіт і підбір необхідного спорядження. Можна замовити не тільки прибирання будівельного сміття, а й саме звичайне прибирання.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Красивая и практичная ...
Наступна новина: Запчастини для плит: Коли ...

КОМЕНТАРІ