Освітяни Тернопільського району перемогли у змаганнях зі спортивного туризму

Освітяни Тернопільського району перемогли у змаганнях зі спортивного туризму

20.09.17 08:33 0 794
Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді організував змагання серед працівників освіти і науки області.

Цьогорічний ХLVІІ (47) Кубок зі спортивного туризму, що відбувся з 14 по 16 вересня, присвячений українському кібернетику, математику Ігорю Вітеньку, постать якого є яскравим прикладом творця науки, що став жертвою розправи тоталітарною радянською системою.

На околиці села Чернихівці Збаразького району (тут народився Ігор Вітенько) в урочищах «Годнівщина» і «Франчиха» змагалися пішохідники та велосипедисти, а з виду водний туризм – на «Лемківському ставі».

Три дні учасники турніру демонстрували свої технічні навички, вміння швидко реагувати на ситуацію, старалися виручати один одного та не втрачали бажання до перемоги. Упродовж цього часу відбулися змагання з пішохідного, велосипедного та водного туризму. Зокрема, з пішохідного туризму змагалися на короткій командній дистанції «смуги перешкод», команди двійки та довгий «крос-похід». З велосипедного — на короткій комплексній дистанції «тріал», «фігурне водіння велосипеда», «велокрос» та довгій командній «велоралі». З водного туризму відбулися змагання на командній дистанції «спринт», «слалом» та «рятувальні роботи».

Серед 13-ох команд визначили переможців. Так, з виду «пішохідний туризм» третє, друге та перше місця відповідно посіли команди Кременецького, Тернопільського та Козівського районів. Долаючи водні перешкоди «Лемківського ставу», освітяни-туристи продемонстрували наступний результат – перемогу здобула збірна команда міста Тернополя, а друге і третє місця відповідно поділили Тернопільський і Зборівський райони. Переможцями велосипедних змагань стали учасники з Кременецького, а друге та третє місця відповідно в команд Збаразького й Тернопільського районів.

Фінальний результат сформувався наступним чином: тернополяни отримали «бронзу», представники Кременецького району - «срібло», а Тернопільського – вибороли перемогу та були нагороджені «золотими» медалями, повідомляє Тернопільський обласний комунальний центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Судитимуть трьох ...
Наступна новина: Чернігів: Міський ...

КОМЕНТАРІ