Чернігівський міський голова виступив «за» передачу всіх ДЮСШ до Управління спорту

Чернігівський міський голова виступив «за» передачу всіх ДЮСШ до Управління спорту

20.09.17 10:38 0 630
Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко підтримує ідею того, щоби всіма спортивними закладами в місті Чернігові опікувалося одне управління – сім'ї, молоді та спорту. Про це він сказав на традиційній міській щотижневій нараді.

Як відомо, 2 міські дитячо-юнацькі спортивні школи в Чернігові на знаходяться в підпорядкуванні Управління освіти міської ради.

Наразі до міського голови звернулася обласна Рада федерацій олімпійських видів спорту з листом, у якому просить передати ці ДЮСШ на баланс і в підпорядкування профільного управління.

- Стосовно цих спортивних шкіл вважаю, що абсолютно слушною є думка концентрації взагалі всього напрямку спорту в профільному управлінні. Це стосується і ФСТ, і всіх ДЮСШ, які в управлінні освіти. Управління спорту не має обмежуватися тільки напрямком спорту високих досягнень. Напрямок «фізкультура і спорт» - теж їх. Взагалі все, що пов'язано зі спортом – за всіма напрямками, для всіх вікових категорій, - логічно і доцільно сконцентрувати в одному підпорядкуванні. Я вам даю два тижні на те, щоб це питання спільно вирішити, - сказав мер. */blockquote

Довідково:

Зараз у Чернігові всього 9 міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл. З них 2 підпорядковуються міському управлінню освіти, 6 – міському управлінню сім'ї, молоді та спорту і 1 – шахова – знаходиться в підпорядкуванні ФСТ «Україна».

Як вже повідомлялося раніше, три з шести спортивних шкіл, підпорядкованих Управлінню сім'ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради, створені нещодавно, на початку цього року. Таке рішення Чернігівською міською радою було прийняте у зв'язку з припиненням фінансування ДЮСШ фізкультурно-спортивних товариств (ФСТ «Україна», «Динамо», «Спартак») за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. Однією з умов такого кроку міста було повне збереження тренерсько-викладацького та учнівського складу шкіл, засновниками яких були ФСТ.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці продовжують ...
Наступна новина: На Вінничині за активної ...

КОМЕНТАРІ