Чернівці продовжують співпрацю з ізраїльським містом-побратимом Назарет Ілліт

Чернівці продовжують співпрацю з ізраїльським містом-побратимом Назарет Ілліт

20.09.17 10:31 0 566
Заступник міського голови Володимир Середюк провів робочу зустріч з делегацією міста Назарет Ілліт. Мерію міста-побратима представляла пані Іріт Шакар – наша колишня землячка, яка до репатріації у 1972 році проживала в Чернівцях.

Під час зустрічі пані Шахар передала привітання від мера Назарет Ілліту Ронена Плота та його пропозиції щодо формування робочого плану задля спільного просування інтересів обох міст в рамках існуючого побратимства з Чернівців та Назарет Ілліту. За словами пані Шахар, новообраний мер Ронен Плот виявився надзвичайно енергійним керівником, який багато уваги приділяє міжнародній співпраці, зокрема, поглибленню зв'язків з містом Чернівці. Пані Шахар підтвердила пропозицію мера Назарет Ілліту щодо готовності прийняти делегацію Чернівців вже найближчим часом.

Заступник міського голови ознайомив колег з Ізраїлю з різноманітними аспектами розвитку відносин міста з єврейською громадою, розповів про основні виклики та напрямки розвитку міста, а також окреслив перспективи співпраці між містами у різних галузях.

«Інноваційний розвиток економіки, підтримка туризму, розвиток медицини – ось складові успіху Чернівців, над втіленням яких керівництво міста наполегливо працює. Для цього є усі підстави: вищі учбові заклади та науково-дослідні інституції, архітектурний спадок австрійської доби як туристична принада, краща, ніж у багатьох містах екологічна ситуація, активний розвиток медицини, зокрема, приватної, медичний університет та сильні традиції санаторного лікування – все це разом може перетворити Чернівці на центр медичного туризму та реабілітації» – зазначив Володимир Середюк.

Під час зустрічі були обговорені основні напрямки поглиблення існуючої співпраці. Заступник міського голови запропонував ізраїльській стороні опрацювати можливість встановлення фахових зв'язків лікувальних закладів міста з потужними медичними центрами держави Ізраїль задля обміну досвідом, спільного проведення складних операцій на базі чернівецьких лікарень, як варіант, з отриманням онлайн-консультацій та впровадження ефективної програми надання в оренду, лізинг або в якості гранту сучасного медичного обладнання, аналогів якого в Україні немає. Сторони домовились про подальші зустрічі та консультації.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: З 20 вересня у Тернополі ...
Наступна новина: Чернігівський міський ...

КОМЕНТАРІ