Прокуратура Волині передала компетентним органам Республіки Польща кримінальне переслідування стосовно поляка-наркоконтрабандиста

Прокуратура Волині передала компетентним органам Республіки Польща кримінальне переслідування стосовно поляка-наркоконтрабандиста

20.09.17 10:16 0 674
Прокуратура Волинської області скерувала до компетентних органів Республіки Польща клопотання про передачу кримінального провадження разом з матеріалами досудового розслідування стосовно громадянина Республіки Польща, який ще в грудні 2015 року вчинив контрабанду в Україну особливо небезпечного наркотичного засобу - канабісу, перемістивши його через митний кордон нашої держави з приховуванням від митного контролю.

За принципової позиції прокуратури області та слідчого відділу Управління Служби безпеки України в області, в рамках міжнародно-правового співробітництва, у листопаді 2016 року на території Республіки Польща цьому громадянину було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 305 КК України, за який українське законодавство передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 10 років з конфіскацією майна.

Під тиском беззаперечних доказів поляк свою вину у вчиненні злочину визнав повністю та побажав, щоб його подальше кримінальне переслідування здійснили компетентні органи Республіки Польща.

Таким чином, подальше досудове розслідування у провадженні здійснюватиметься компетентними органами сусідньої держави, а міру покарання згаданому громадянину визначатиме відповідний суд Республіки Польща.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Визначені ...
Наступна новина: З 20 вересня у Тернополі ...

КОМЕНТАРІ