За спробу дати хабара службовій особі - кримінальна відповідальність     За процесуального керівництва Ужгородської місцевої прокуратури,слідчим відділом Ужгородського РВП УВП ГУНП в Закарпатській області завершено досудове розслідування у корупційному кр

За спробу дати хабара службовій особі - кримінальна відповідальність За процесуального керівництва Ужгородської місцевої прокуратури,слідчим відділом Ужгородського РВП УВП ГУНП в Закарпатській області завершено досудове розслідування у корупційному кр

20.09.17 08:02 0 562
За процесуального керівництва Ужгородської місцевої прокуратури, слідчим відділом Ужгородського РВП УВП ГУНП в Закарпатській області завершено досудове розслідування у корупційному кримінальному провадженні за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України).

Як повідомили в Ужгородській місцевій прокуратурі, встановлено, що 28-річний мешканець Ужгородщини 11 вересня 2017 року пропонував працівникам зазначеного вище органу Національної поліції грошові кошти у сумі 1000 гривень, за непритягнення його до кримінальної відповідальності у кримінальному провадженні щодо вчинення ряду шахрайств. Поліцейські відмовилися від пропозиції, а зловмисника тепер судитимуть і за шахрайство, і за намагання дати хабара.

Аналогічна ситуація мала місце і на Великоберезнянщині. Молодик, порушивши громадський порядок у одному з громадських закладів, намагався «відкупитися» від поліцейського і вирішити питання щодо непритягнення його до адміністративної відповідальності за допомогою 400 грн, які кинув прямо на стіл перед правоохоронцем.

Зухвалому закарпатцю вже оголошено про підозру у наданні службовій особі неправомірної вигоди за невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища (ч.1 ст.369 КК України) та направлено обвинувальний акт до суду.

Довідково:

Згідно санкції ч. 1 ст. 369 КК України передбачений штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: “Буковинська ...

КОМЕНТАРІ