Що таке Кізомба?

Що таке Кізомба?

20.09.17 21:58 0 1126

Багато людей сьогодні ходять на танці, оскільки заняття ними допомагає навчитись управляти власним тілом, а також робить його гнучким. Далі, ми поговоримо про такий танець, як Кізомба - нічого спільного з "живими мерцями" він немає -).

Загальновідомо, що Кізомба, як музичний напрям і танець, з'явилася в Анголі. За одними даними, вона виникла в кінці 80-х, за іншими - в 70-х. У будь-якому випадку, це досить новий напрямок. Кізомба розвивалася на основі танцю Сембена плюс зазнала впливу кубинських танців, завдяки добровольцям з Куби, які приїхали підтримати місцевих революціонерів під час громадянської війни в Анголі. Ну і найбільшого впливу Кізомба зазнала з боку танго, завдяки чому тепер її називають «африканським танго».

Кізомба швидко стала популярна в країнах, які говорять португальською (Бразилії, Мозамбіку, на батьківщині незабутньої Сезарії Евори - Кабо-Верде і, звичайно, в самій Португалії). Завдяки африканцям Кізмоба проникла і на лондонські вечірки, а з Британії стала поширюватися по всій Європі. До речі, в Києві уроки Кізомба можна взяти в "Ravado Studio".

Ритмічно цей танець зовсім не складний. Для тих, хто танцює сальсу, при вивченні Кізомба спочатку може здатися незвичайним ведення тому, що тут воно йде від грудної клітини і відрізняється від звичного ведення в сальсі. Оскільки Кізомба - це повільний і дуже чуттєвий танець, само собою напрошується порівняння з бачатою.

Кізомба, як і бачата, танцюється дуже близько, але якщо в бачаті ми звикли стикатися стегнами, то тут, в першу чергу, відбувається зіткнення грудною кліткою і часто Кізомба танцюють буквально щока до щоки. У порівнянні з бачатою тут немає складних зв'язок з великою кількістю поворотів, зате застосовується багато різних кроків і проходок. Втім, не факт, що потрапивши в Європу і будучи представленою на різних шоу, Кізомба поступово не обросте купою навернених зв'язок і складних підтримок. Поживемо побачимо.

До речі, на основі Кізомба можна поставити і весільний танець! У всякому разі, такого ще не було, і романтична Кізомба на весіллі буде виглядати не тільки доречно, але і дуже оригінально.




Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ