Труба нержавіюча - затребуваний виріб сучасної трубної промисловості

Труба нержавіюча - затребуваний виріб сучасної трубної промисловості

21.09.17 00:18 0 1281

Нержавіюча труба являє собою затребуваний виріб з певним діаметром, який виготовляється на промислових підприємствах. До речі, ціну на нержавіючу трубу можна подивитись на сайті http://steelservice.com.ua/.

Технології та особливості виробництва

Зараз є 2 методи, за якими здійснюється виробництво труб з нержавіючої сталі:

  • безшовний;
  • і електрозварювання.

Безшовні випускаються відповідно до Державних стандартів 9941-81 і 9940-81 (холоднокатана і гарячекатана труба з нержавіючої сталі, відповідно) методом пресування або відливання. І в першому, і в другому випадку на виході отримують задану заготовку, надіту на стрижень (його називають відправкою).

Гарячодеформовані вироби виробляються на вальцях, які мнуть, обжимають за необхідними параметрами, а потім і розтягують заготовку. Після чого виконується калібрування (в розпеченому стані) готової продукції.

Отримана нержавіюча труба матиме такі розміри:

  • товщина стінок - від 3,5 до 32 мм;
  • перетин - від 57 до 325 мм.

У тих же випадках, коли калібрування виробу проводиться не в розпеченому стані, а після охолодження, виходить безшовна холоднодеформована нержавіюча труба, сортамент подібної продукції відрізняється різноманітністю, що обумовлено "розкидом" її розмірів в наступних межах:

  1. товщина стінок - від 0,2 до 22 мм;
  2. діаметр - від 5 до 273 мм.

Окремо відзначимо, що холоднокатані вироби в уже сформованому вигляді обов'язково прогріваються, а потім остигають. Таке виробництво нержавіючих труб дає можливість виключити ймовірність появи внутрішніх напружень, якими завжди супроводжується виготовлення продукції за методом холодної деформації.

Тільки так і повинна виготовлятися нержавіюча сталева труба великого чи малого діаметра. Якщо не дотримуватися цієї вимоги Держстандарту, труби не зможуть експлуатуватися досить довго під великими навантаженнями, так як їх якість буде низькою.

Електрозварні труби з нержавіючої сталі, сортамент яких обмовляється ГОСТ 11068-81, виробляються за такою схемою:

  • заготівля плоского типу формується в трубку;
  • здійснюється зварювання виробу;
  • обов'язково робиться зачистка шва і випробування на міцність вихідної конструкції;
  • виконується калібрування, а потім і нарізка труби.

В даний час вироби, що виготовляються за описаною методикою, не можна назвати саме електрозварними, так як зварюються вони і лазером, і плазмою, і у вакуумі пучками спрямованих електронів, і індукційними струмами. А готова продукція після будь-якої з цих технологій може мати такі параметри:

  1. товщина стінок - від 0,8 до 4 мм;
  2. діаметр - від 8 до 102 мм.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ