Степан Барна: Електронна охорона здоров’я – це своєчасна й кваліфікована допомога пацієнтам

Степан Барна: Електронна охорона здоров’я – це своєчасна й кваліфікована допомога пацієнтам

21.09.17 11:34 0 1048
Відтепер кожен пацієнт матиме унікальну можливість отримати медичну послугу незалежно від того, чи він звернеться до реєстратури за направленням до лікаря, чи зробить це безпосередньо через інтернет. Адже це стає можливим завдяки електронній охороні здоров'я, яка включає в себе також електронну картку пацієнта. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час презентації нової системи е-медицини у Збаражі.

Пілотним районом, який обмінюється інформацією з обласним реєстром пацієнтів, визначено Збаразький район. Презентація ж електронної охорони здоров'я відбулася на базі центру первинної медико-санітарної допомоги у Збаражі.

«Основними напрямами діяльності в галузі розвитку е-медицини є впровадження автоматизованих інформаційних медичних систем. Саме тому, електронна охорона здоров'я забезпечує взаємодію між пацієнтами, медичними працівниками та установами за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій. Тепер пацієнт може безпосередньо сам визначити, хто буде його лікарем і в якій медичній установі лікуватися. Все це стає можливим у контексті реформи медицини», – зауважив Степан Барна.

Водночас, він наголосив, що дана реформа передбачає екстериторіальність, а це означає, що відтепер гроші ітимуть за пацієнтом, і будуть у тих лікувальних закладах, де пацієнт буде проходити лікування.

Відтак, електронна система обліку хворих дасть можливість чітко розуміти, де перебувають на лікуванні хворі, скільки їх на території області, і відповідно унеможливити зловживання в цьому питанні. У свою чергу, електронна картка пацієнта, навіть, коли він перебуватиме без свідомості, за допомогою QR-коду, який знаходиться на картці, дозволить оперативно отримати про нього інформацію та надати йому кваліфіковану допомогу. А, відповідно, вчасно надана правильна медична допомога, як акцентував очільник області, дозволить врятувати більше життів.

«В даному випадку, ми спільно з Тернопільською обласною радою розпочали стратегію, яка буде передбачати повністю електронний облік пацієнтів. На це виділили понад 500 тисяч гривень. Такі ж кошти виділяють органи місцевого самоврядування. Власне, це дозволить забезпечити не тільки ефективність надання медичних послуг, а й їх якість», – підкреслив Степан Барна.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ