Степан Барна: Тернопільщина взяла курс на підтримку кооперативного руху

Степан Барна: Тернопільщина взяла курс на підтримку кооперативного руху

21.09.17 13:13 0 522
Про важливість розвитку кооперативного руху в області наголосив під час засідання колегії департаменту агропромислового розвитку голова Тернопільської ОДА Степан Барна. За його словами, популяризація кооперативного руху – одне з найголовніших завдань у галузі сільського господарства. Станом на 1 вересня у Тернопільській області зареєстровано

34 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів, що дозволяє посісти у всеукраїнському рейтингу 12 місце. Найбільше діючих кооперативів у Кременецькому районі, а саме - 5.

«Тернопільська обласна державна адміністрація взяла курс на підтримку кооперативного руху, який залишається незмінним. На жаль, поки що не має розуміння важливості цього питання у Теребовлянському, Збаразькому, Підгаєцькому і Монастириському районах», - зазначив очільник Тернопільщини.

Як позитивний приклад розвитку кооперативного руху Степан Барна навів родину Парубочих із села Жизномир Бучацького району, яка пропрацювала в Італії 8 років та повернулася в Україну аби на місці налагодити власну справу.

«Зараз сім`я тримає 8 корів. Ми допомогли родині з обладнанням і вона самостійно працює, розвиває власну справу і сплачує податки. Загалом на підтримку кооперативного руху в області виділили майже 600 тисяч гривень. Якщо збільшиться кількість охочих зайнятися кооперативним рухом у різних формах, то окрім підтримки зі сторони ОДА збільшиться й фінансування», - підкреслив Степан Барна.

Також голова ОДА наголосив на важливості розвитку садівництва. Наразі лідерами на території області є фермерське господарство «ГАДЗ» і ТОВ «Україна».

«Жнива розпочинаються не тоді, коли треба збирати урожай, а тоді, коли треба підготувати основу для наступного року. Тому, ми маємо уже зараз думати про урожай 2018 року. Також приємно констатувати, що за багато років ми повернулися до витоків тих проблем, які раніше мали місце у сільському господарстві, але про них ніхто не хотів говорити», - зазначив Степан Барна.

На думку голови Тернопільської ОДА, приїзд Прем`єр-міністра України Володимира Гройсмана на Тернопілля 20 липня, був знаковим з точки зору необхідності підтримки сільського господарства та малого фермерського руху. Зокрема було озвучено, що в проекті бюджету на наступний рік передбачать щонайменше 1 мільярд гривень на підтримку малих виробників і представників сільськогосподарського комплексу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Бюджет участі: ...
Наступна новина: У м.Рівне взято під варту ...

КОМЕНТАРІ