Що таке бензоріз і для чого він потрібен?

Що таке бензоріз і для чого він потрібен?

21.09.17 20:22 0 1556

Багато хто з нас хоча б один раз бачили, як проводяться дорожньо-ремонтні роботи. За допомогою спеціального інструменту вибоїна на дорозі перетворюється в поглиблення правильної форми та засипається свіжим асфальтом. Про колишньої вибоїні нагадує лише темний колір нового асфальту. Вирізати рівне поглиблення на дорозі та впоратися з іншими складними завданнями допомагає бензоріз. До речі, в Мінську придбати його можна в інтернет-магазині https://unishop.by/categories/benzorezy/.

Бензоріз: Ознайомлення

Бензоріз (керасиноріз, кільцеріз, стінорізна машина) - це універсальний ручний інструмент, робочими елементами якого є металевий ріжучий диск, вкритий алмазним запиленням, рукоятка, привід і 2х-катний бензиновий двигун. Цей інструмент застосовується для демонтажу бетонних і металевих конструкцій, а також виробів з каменю. Бензоріз працює без допомоги електроенергії, здатний розрізати металеву балку, тротуарну плитку, вирізати отвір у бетонній стіні та багато іншого.

Ріжучі диски в процесі експлуатації зношуються, тому не завадить мати декілька запасних. Глибина розрізу агрегатом складає від 95 до 400 мм. Вага інструменту: від 9 кг.

Типи бензорізів

Виробники бензорізів подбали про те, щоб робота з інструментом була приємною і безпечною. Але як вибрати бензоріз? На сьогоднішній день їх є декілька.

Спеціалізовані моделі:

  • Штроборіз. Цей інструмент працює з двома алмазними дисками, збільшуючи тим самим глибину різу в 2 рази;
  • Рейкоріз. Дана модель комплектується спеціальним механізмом для закріплення інструменту на рейці, що значно підвищує глибину різу;
  • Хромований бензоріз. Використовується для проведення рятувальних робіт (в умовах поганої видимості, для розчищення завалів після землетрусів і цунамі, для звільнення жертв з машин в разі аварії і т. д.). На конструкцію встановлений блискучий (хромований) кожух.

Моделі для різних умов роботи:

  1. Пристрій для мокрого різання. У спеціальний кожух надходить рідина для охолодження диска і робочої поверхні, для позбавлення від зайвого бруду і пилу;
  2. Пристрій для сухого різання. Його необхідно остуджувати через кожні 30 секунд.

Бензоріз є потужним і важким інструментом, тому при виборі необхідно звертати увагу на його ергономіку, наявність якісної системи очищення фільтрів та надійність захисних елементів. Наявність системи зниження вібрації також має вагомо значення.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Стратегии по уровням в ...
Наступна новина: Піскоструминна обробка ...

КОМЕНТАРІ