Піскоструминна обробка металу

Піскоструминна обробка металу

21.09.17 22:05 0 1390

Піскоструминна обробка - це найбільш прийнятний метод очищення металу та підготовки до нанесення захисних покриттів. Це пов'язано з рядом переваг даного методу, таких як: економічність, висока швидкість і якість очищення.

До того ж, отримувана в результаті обробки шорсткість поверхні збільшує площу взаємодії металу та захисного покриття і покращує адгезію на фізичному і хімічному рівні.
Устаткування для піскоструминної обробки металу
Піскоструминне обладнання буває мобільним і стаціонарним, а за технологією формування абразивного струменя ділиться на напірне і ежекційна.

До мобільному обладнанню зазвичай відносять пересувні піскоструминні апарати та ручні ежекторні піскоструминні пістолети. До стаціонарних систем відносять великі установки на кілька робочих постів або піскоструминні камери. До речі, в Україні піскоструминне обладнання можна придбати в компанії «Спецтехніка-Україна»: http://spt-ukr.com.

Напірне піскоструминне обладнання

У піскоструминному обладнанні напірного типу подача абразиву регулюється дозуючим клапаном, в який абразив надходить з герметичної ємності, що знаходиться під тиском, і, змішуючись зі струменем стисненого повітря, подається по піскоструминному рукаву (шлангу) до сопла, в якому струмінь прискорюється і на виході з нього розпорошується на поверхню.

Такий тип обладнання при правильній компоновці відрізняється високою продуктивністю і економічністю, так як дозволяє ефективно налаштувати подачу абразиву і сформувати великий обсяг повітряно-абразивної суміші під високим тиском. Напірне піскоструминне обладнання споживає велику кількість стисненого повітря, за рахунок якого частково й досягається висока продуктивність. Зазвичай витрата повітря становить від 2 до 20 м3 / хв при тиску від 5 до 12 бар.

Ежекційне піскоструминне обладнання

Зазвичай ежекційне обладнання представлено у вигляді піскоструминних пістолетів і незаселених піскоструминних камер.

Розрядження, що виникає в ежекторі, дозволяє через всмоктуючий рукав подавати абразивний матеріал в зону контакту зі струменем стисненого повітря, де і формується повітряно-абразивна суміш.

Продуктивність ежекційного піскоструминного устаткування при рівному забезпеченні стисненим повітрям і використанні однакових абразивів поступається напірним установкам. Але в деяких умовах використання такого виду обладнання більш доцільно, наприклад, ежекційний піскоструминний пістолет, завдяки мобільності і невеликій вазі, дозволяє більш ефективно виконувати роботи на висоті або в обмеженому просторі. У таких випадках продуктивність ежекційного піскоструминного устаткування може навіть перевершувати установки напірного типу.

Ежекційні піскоструминні камери призначені для обробки невеликих деталей при низькій завантаженості виробництва або непостійних роботах.

Особливістю технології є більш «щадна» обробка поверхонь, що в ряді випадків також є основним критерієм вибору обладнання. Вимоги до забезпечення стисненим повітрям у такого обладнання істотно нижчі, ніж у напірних апаратів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Вибираємо диван для кафе

КОМЕНТАРІ