Журналісти з Південної України відвідали громади Тернопільщини

Журналісти з Південної України відвідали громади Тернопільщини

22.09.17 09:21 0 553
Медійники з Херсонської та Миколаївської областей під час дводенного прес-туру на Тернопільщині зустрілися з представниками громад області та ознайомилися з найкращими інфраструктурними проектами.

Власне, 19 вересня, вони побували у Вишнівецькій ОТГ, Збаражі, а також відвідали Мистецьку резиденцію імені Назара Войтовича, що у селі Травневе.

Під час перебування у Вишнівецькій громаді журналісти також ознайомилися з моделлю співпраці бізнесу та громади Вишнівця, розвитком інфраструктури громади, школи, медичним сектором. Відвідали новозбудований футбольний стадіон.

У середу, 20 вересня, вони побували у Теребовлянській та Микулинецькій ОТГ. У Теребовлянській громаді ознайомилися із шляхами залучення інвестицій, ремонтом інфраструктури. Продемонстурвали їм також успішний проект Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. А також поділилися досвідом поводження з твердими побутовими відходами в громаді. Роботою сміттєсортувальної лінії.

Після цього гостям провели екскурсію Підгорецьким монастирем та Теребовлянським замком.

У другій половині дня медійники відвідали Микулинецьку громаду, де побували у пожежному депо добровільної пожежної команди ОТГ. Туристичною родзинкою програми став Микулинецький замок, Костел XVIII століття, графський палац, де зараз розташована лікарня. На завершення журналістам проведи екскурсію пивоварнею ВАТ «Микулинецький бровар».

Водночас, як повідомив координатор комунікації децентралізації в Західній Україні Українського кризового медіа-центру Михайло Цьомик, 25 вересня запланований зустрічний візит журналістів Тернопільщини в громади Миколаєва та Херсона, зокрема в Асканію-Нову. Візит відбудеться за сприяння програми розвитку громад DOBRE від USAID.

Довідково:

Програма Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (DOBRE) – 5-ти річний проект для технічної підтримки, розвитку самоврядування, інвестиційної привабливості та спроможності ОТГ.

На Тернопільщині програма DOBRE підтримує 12 об'єднаних громад.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олександр Шевченко ...
Наступна новина: Чернівці: Порядок ...

КОМЕНТАРІ