Тернопілля: «Про важливе» зі Степаном Барною за 20 вересня 2017 року

Тернопілля: «Про важливе» зі Степаном Барною за 20 вересня 2017 року

22.09.17 11:39 0 1050
У програмі «Про важливе», що виходить на телеканалі ІНТБ, голова Тернопільської ОДА Степан Барна розповів про найважливіші напрацювання в області за останній період, підняв тематику покращення якості надання медичних послуг, ремонту місцевих доріг та найважливіших магістралей області, а також акцентував на питанні створення та підтримки на Тернопільщині кооперативного руху.

Зокрема, під час ефіру обговорили запровадження пілотного проекту е-медицини, або ж іншими словами, електронної охорони здоров'я на базі Збаразького центру первинної медико-санітарної допомоги. Це, за словами очільника області забезпечить взаємодію між пацієнтами, медичними працівниками та установами за допомогою інформаційно-комунікаційних технологій. А також допоможе врятувати життя людині у випадку, якщо вона перебуватиме без свідомості, адже медики зможуть всю необхідну для них інформацію зчитати з електронної медичної картки хворого. Такі картки, до слова, будуть мати всі мешканці області.

Поінформував Степан Барна жителів області й у напрямі, що стосується ремонту та будівництва доріг. Так, він наголосив, що на Тернопільщині пріоритетними є ремонт таких магістралей, як М-19 Тернопіль – Дубно та М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська (на місто Люблін) (раніше – дорога Н-02 Тернопіль – Львів, - ред.). Попри це також ремонтуються дороги місцевого значення. З 1 січня, до слова, вступає в дію закон України «Про дорожній фонд». Це означає, що кошти державного фонду будуть перерозподілені між областями пропорційно до мережі місцевих доріг.

Водночас, Степан Барна повідомив, що область взяла курс на підтримку кооперативного руху, який дозволить жителям краю працювати і заробляти вдома, а не шукати заробітку за кордоном.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ