Чернігів відзначає День міста та 74-у річницю визволення Чернігова від нацистських загарбників

Чернігів відзначає День міста та 74-у річницю визволення Чернігова від нацистських загарбників

22.09.17 09:53 0 527
21 вересня, у Чернігові відзначається День міста та 74-а річниця визволення Чернігова від нацистських загарбників. З нагоди цієї визначної дати зранку відбулася урочиста церемонія покладання квітів до могил Миколи Попудренка та Василя Капранова на кладовищі «Яцево», до меморіальної стели загиблим учасникам АТО та Героям Небесної Сотні, до братської могили 24-х радянських воїнів, які загинули восени 1943 року при визволенні Чернігова та форсуванні Дніпра у сквері ім. М. М. Попудренка за участю керівництва міста та області.

В урочистостях взяли участь голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч та його заступник Наталія Романова, голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та його заступники Олександр Ломако та Сергій Фесенко. Також члени родин Миколи Попудренка та Василя Капранова, голови громадських ветеранських організацій, представники органів державної влади, місцевого самоврядування, установ і підприємств міста.

Учасники заходу Хвилиною мовчання вшанували пам'ять всіх загиблих. Духовий оркестр Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм і військовий оркестр військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України виконали Державний Гімн України, скорботну мелодію «Степом, степом…», «Український марш» та марш «Слава Героям!». Почесна варта та салютна група здійснили військовий салют.

Прес-служба Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: За розбійний напад на ...

КОМЕНТАРІ