На Вінничині арештовано землю незаконно вилучену із постійного користування Вороновицького психоневрологічного інтернату

На Вінничині арештовано землю незаконно вилучену із постійного користування Вороновицького психоневрологічного інтернату

22.09.17 08:57 0 505
За результатами перевірки прокуратурою області внесено відомості до ЄРДР щодо службових осіб Вороновицького психоневрологічного інтернату, які без згоди Вінницької обласної ради вилучили із постійного користування інтернату земельну ділянку площею 50 га призначену для підсобного господарства установи.

Наразі здійснюється процесуальне керівництво.

Установлено, що службовими особами інтернату, без відома та за відсутності згоди органу управління майном – Вінницької обласної ради, здійснено відчуження вказаної земельної ділянки, яку в подальшому районною державною адміністрацією розділено між 25 фізичними особами для ведення особистого селянського господарства.

Після численних перереєстрацій права власності, усі земельні ділянки передано у власність однієї особи, яка в подальшому надала їх в оренду фермерському господарству.

Наразі слідством забезпечується накладення заборони щодо розпорядження вказаними землями, встановлюється коло осіб, причетних до вказаної земельної оборудки.

Довідкого: ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для самої себе чи іншої фізичної або юридичної особи використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно тяжкі наслідки охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Вінницької області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернопільській ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ