Чернівці: Розміри соціальних  виплат  переселенцям підвищено

Чернівці: Розміри соціальних виплат переселенцям підвищено

22.09.17 12:03 0 489
Рішенням Уряду від 13.09.2017р. №689 підвищено розмір щомісячної адресної допомоги внутрішньо-переміщеним особам для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг для осіб з інвалідністю І та ІІ груп і дітей з інвалідністю.

Розмір вищезазначеної допомоги складає:

– для осіб з інвалідністю І групи та дітей з інвалідністю – 130 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність (1705,60грн.), ІІ групи – 115 відсотків (1508,80 грн.).

Крім того, підвищено граничний розмір загальної суми грошової

допомоги, що виплачується на сім'ю, до складу якої входять особи з інвалідністю до 3400 грн., замість 2400грн..

Розширено коло осіб, які мають право на отримання щомісячної адресної допомоги шляхом збільшення граничної межі суми коштів, які може мати член сім'ї внутрішньо переміщеної особи на депозитному банківському рахунку з 10 до 25 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Внутрішньо переміщені особи згідно постанови Кабінету Міністрів України можуть отримувати соціальні виплати ( в тому числі пенсію) не тільки через мережу банківських установ ПАТ «Ощадбанку», а й через інші банки, які розташовані на підконтрольній українській владі території.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ