Про способи і типи друку етикеток

Про способи і типи друку етикеток

22.09.17 22:23 0 842

Сучасний ринок постійно розвивається і це породжує нові види реклами, до числа яких відносяться термоетикетки (до речі, в Києві друк етикеток ви можете замовити в друкарні повного циклу "ФлексПринт": https://flex-print.net).

Термопринтер здійснює друк етикеток, що містять повну інформацію про продукт (найменування, термін придатності, склад і т. д.). Крім цього, він наносить на етикетку штрих код, який полегшує проведення облікових операцій.

Сучасний термопринтер, в залежності від марки, здатний використовувати будь-які етикетки (паперові, паперові термотрансферні, термокартон, поліпропіленові термотрансферні, нейлонові стрічки, текстильні стрічки).

Фарбувальна стрічка так само має колірні варіації, що робить друк етикеток більш різноманітним.

Спочатку термоетикетки грали роль маркування. На сьогоднішній день їх функціональне навантаження збільшилося, і тепер термоетикетки - це реклама, «обличчя» фірми, інформація та захист від можливої підробки.

Самий бюджетний варіант - це друк на паперових термоетикеток

Такі етикетки - представляють із себе звичайну термобумагу певного розміру, має клейову основу і намотану в рулон. Такі термоетикетки в процесі експлуатації швидко втрачають свій товарний вигляд. Вони вицвітають на сонці, а також при нагріванні. Згодом зображення стає блідим. Тому термоетікетки використовують в основному для маркування швидко реалізованих товарів народного споживання.

Стандартом при виготовленні етикеток зі штрих кодом є термотрансферний друк на паперових етикетках з використанням фарбувальної стрічки (ріббон)

  • Термотрансферні етикетки представляють собою папір на клеїкій основі різного розміру, з різною поверхнею (глянцевою, напівглянцевою, матовою) намотані в рулон;
  • Фарбувальна стрічка (ріббон) - це по суті тонка плівка з фарбою, що нагадує просту копірку, яка намотана в рулон різної довжини. Фарбувальна стрічка - це одноразовий видатковий продукт. Повторно не використовується. Друк здійснюється шляхом її нагрівання термоголовкою, яка залишає зображення на поверхні паперової етикетки. Термотрансферні етикетки не вицвітають, не бліднуть і не схильні до перепадів температур. Але оскільки це все одно папір, то вони також бояться вологості і води. Тому в приміщеннях з високою вологістю або на вулиці, не слід використовувати етикетки на основі паперу;
  • Поліпропіленові - це етикетки виготовлені з целофану білого кольору, мають різні розміри, клейову основу і намотані в рулони. Поліпропіленова етикетка не боїться вологи і води.

Спеціалізований спосіб друку етикеток-ярликів термотрансферним способом на безперервній нейлонової стрічці, з використанням фарбувальної стрічки (ріббон).

Вона має різну ширину, намотана в рулонах і часто призначена для виготовлення ярликів зі штрих кодом та іншою інформацією, що використовуються в одязі, тканинних товарах або будь-яких інших виробах, де потрібно пришити ярлик з інформацією про товар.

Нейлонова стрічка - це схожий на капрон тонкий матеріал білого кольору, що володіє рівною поверхнею для друку та великою зносостійкістю. Витримує прання, температурні перепади та інші несприятливі умови експлуатації.

Для друку на нейлонової стрічці, використовується фарбуюча стрічка типу RESIN з підвищеною стійкістю фарбувального шару.
Зазвичай, при покупці нейлонової стрічки, в парі продається спеціалізована якісна фарбуюча стрічка відповідного типу і володіє спеціальними параметрами.

Виготовлена  нейлонова етикетка-ярлик, повинна мати зносостійкість до багаторазового прання, і не може бути надрукована дешевими фарбувальними стрічками типу WAX або аналогічними, тому що при першому пранні просто втратить зображення.

Нейлонова стрічка поставляється в рулонах різної довжини. Буде потрібне обов'язкове різання етикеток.
Для цих цілей можна використовувати різак принтера або різати в ручну ножицями.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чернівецькі підприємці ...
Наступна новина: Беспроводная сигнализация ...

КОМЕНТАРІ