Служба зайнятості Тернопільщини здійснює профвідбір кадрів для роботодавців

Служба зайнятості Тернопільщини здійснює профвідбір кадрів для роботодавців

23.09.17 09:48 0 595
Кваліфіковані кадри – важлива складова успіху діяльності будь-якого підприємства. Для ефективного вирішення цього питання служба зайнятості Тернопільщини пропонує ряд соціальних послуг: підбір претендентів на вакантні посади із числа громадян, які перебувають на обліку в центрах зайнятості, використовуючи відповідну базу даних; підвищення кваліфікації, професійна підготовка необхідних фахівців на замовлення роботодавців; організація заходів, під час яких претенденти на роботу та роботодавці мають можливість безпосередньо поспілкуватися з питань працевлаштування: співбесід, ярмарків вакансій, презентацій, екскурсій на підприємства тощо. Одна з ефективних послуг з вирішення кадрових питань роботодавців - професійний відбір претендентів з використанням сучасних психолого-діагностичних методик. Про це наголосив директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Такий відбір у центрах зайнятості області проводять фахівці з профорієнтації, забезпечуючи клієнтоцентрований підхід.

За словами керівника ОЦЗ, фахівець з профорієнтації центру зайнятості вивчає вимоги роботодавця до психологічних, психофізіологічних та особистісних якостей людини; підбирає тестові методики, які дозволять діагностувати необхідні професійно-важливі якості; проводить тестування претендентів; оцінює та інтерпретує результати; прогнозує успішність професійної діяльності. Якщо претендент не має необхідної професійної підготовки, але за результатами профвідбору відповідає вимогам роботодавця, рекомендує професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації, в т. ч. на базі центрів професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості, або ж стажування безпосередньо на робочому місці.

Перевагами профвідбору кадрів для роботодавців є: відбір найбільш підходящих претендентів, відповідно до вимог та особливостей поданої вакансії; надання рекомендацій щодо кожного претендента на вакантну посаду; здійснення оптимальної розстановки кадрів, які працюють на підприємстві; можливий подальший підбір кадрів з урахуванням особливостей вже сформованого колективу; застосування результатів при проходженні стажування, професійного навчання на замовлення роботодавців.

Зокрема, у центрах зайнятості області профвідбір проводився за різними спеціальностями та робітничими професіями, у тому числі й фахівців керівного складу: агроном, адміністратор, бетоняр, бригадир, бухгалтер, верстатник, водій, економіст, електрик, інженер, кондитер, кравець, ливарник, менеджер, маляр, маркетолог, пекар, перекладач, перукар, провізор, продавець, робітник фермерського господарства, медсестра, слюсар, тракторист, фармацевт, швачка, штукатур та ін.

З початку 2017 року майже 700 роботодавців скористалися послугами фахівців центрів зайнятості Тернопільщини з профвідбору кадрів. Психодіагностичне тестування пройшли понад 2 тис. претендентів на вакансії за більш як 90 професіями.

До слова: замовити та отримати послугу з профвідбору можна безкоштовно у найближчому центрі зайнятості.

Прес-служба обласного центру зайнятості

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Пошкоджені негодою ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ