Епіляція воском в домашніх умовах: як робити правильно?

Епіляція воском в домашніх умовах: як робити правильно?

23.09.17 16:05 0 1473

Ви багато разів робили депіляцію в салоні краси? Але ж на цю процедуру потрібно постійно записуватися, підлаштовуватися під час майстра, їхати на інший кінець міста, постійно замислюватися про гігієнічності використовуваних матеріалів... Повірте! Депіляція воском в домашніх умовах - це не тільки можливо, але й швидко, легко і надійно! Необхідно лише знати відповіді на кілька простих запитань.

Який віск вибрати?

Існує два види воску:

Теплий. Він призначений для депіляції великих поверхонь (ноги, руки, спина тощо). Він видаляється спеціальними смужками, випускається в картриджах і банках:

  • Теплий віск в картриджах дуже зручний для видалення волосся в домашніх умовах, а також для роботи фахівців-початківців;
  • Теплий віск в банках наноситься спеціальним металевим шпателем, що вимагає певних навичок, тому використовується тільки фахівцями з великим досвідом роботи.

Гарячий. Він призначений для видалення волосся на делікатних ділянках (бікіні, пахвові западини, вусикова зона та ін.). Такий віск для депіляції буває в дисках і брикетах. Ви кидаєте потрібну кількість воску в спеціальну ємність і нагріваєте до температури 45-60 градусів.

Якої довжини має бути волосся?

Оптимальна довжина для видалення волосся воском: 5-7 мм. Волосся коротше за 5 мм не можливо видалить повністю, а ось видалення волосся довшого за 7 мм може спровокувати додаткові дискомфортні відчуття, до того ж занадто довге волосся обламається і не видалиться з коренем.

Що потрібно для проведення депіляції?

При депіляції ніг, рук, спини та ін.:

  • Нагрівач воску в картриджах;
  • Теплий віск у картриджі;
  • Смужки для депіляції;
  • Масло після депіляції;
  • Засіб до депіляції (за бажанням);
  • Рукавички (за бажанням).

При депіляції бікіні, пахвових западин, вусиковий зони тощо:

  • Нагрівач воску в банку;
  • Гарячий віск;
  • Дерев'яні шпателі;
  • Масло після депіляції;
  • Засіб до депіляції (за бажанням);
  • Рукавички (за бажанням).

Як робити депіляцію?

Давайте розглянемо основні етапи проведення депіляції теплим воском в картриджі (А), а також гарячим воском (Б).

1-й етап:
А) За 10-15 хвилин до процедури виберіть віск і поставте його розігріватися в нагрівач для воску картриджі;
Б) За 25-30 хвилин до процедури помістіть необхідну кількість воску в ємність і поставте його розігріватися в воскоплав.

2-й етап:
Ретельно вимийте руки з милом. Витріть насухо. Одягніть спеціальні вінілові рукавички (бажано);

3-й етап:
Бажано обробити обрану для депіляції поверхню універсальним лосьйоном «Prewax», який повністю підготує шкіру для проведення депіляції: знежирить, зволожить, продезинфікує, знеболить та ін.;

4-й етап:
Перевірте готовність воску. Нанесіть його картриджем (шпателем) на смужку або невелику поверхню. Віск повинен рівномірно і легко наноситься і не викликати дискомфорту;

5-й етап:
А) На підготовлену шкіру нанесіть віск у напрямку росту волосся, тримаючи при цьому картридж під кутом 45 градусів. Оптимальна область нанесення близько 15 см.
Б) На підготовлену шкіру нанесіть віск дерев'яним шпателем у напрямку росту волосся. Віск наноситься невеликими коржиками 2х4 см;

6-й етап:
А) Відразу покладіть на нанесений віск смужку для депіляції і кілька разів погладьте рукою. Обов'язково залиште вільним один край смужки (1-2 см) - за нього ви будете братись при відриві. Смужку можна використовувати кілька разів, однак при повторному застосуванні, не перевертайте її;
Б) Віск повинен злегка застигнути (на це піде біля 10-20 секунд).

7-й етап:
А) Різким рухом паралельно поверхні, але проти росту волосся, відірвіть паперову смужку;
Б) Різким рухом паралельно поверхні, але проти росту волосся, відірвіть віск рукою.

8-й етап:
Повторіть кроки 5-7 до повного видалення небажаного волосся. Не рекомендується використовувати віск кілька разів на одній і тій же поверхні, це може призвести до подразнення.

9-й етап:
Обробіть продепільовану поверхню спеціальним маслом, яке зніме залишки воску, а також заспокоїть і зволожить шкіру. Залишки засобу можна промокнути серветкою.

Висновки

Щоб уникнути вростання волосся після депіляції, регулярно проводите скрабірування (пілінг) і зволоження шкіри. Використовуйте також «Масло проти вростання і уповільнення росту волосся».

За 2 години до і після депіляції не варто приймати гарячий душ.

Воскова депіляція позбавить від небажаного волосся приблизно на 2-4 тижні. Регулярне проведення процедури знебарвить волосся і зробить його значно тоншим.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Чернівці: Маршрути руху ...
Наступна новина: Як підготуватися до ЗНО: ...

КОМЕНТАРІ