Як підготуватися до ЗНО: Основні етапи

Як підготуватися до ЗНО: Основні етапи

23.09.17 23:22 0 1041

Кожен випускник вже сьогодні замислюється про те, як вступити в бажаний ВНЗ або інший фаховий навчальний заклад. В першу чергу потрібно визначитися наскільки сильним є ваше бажання і наскільки воно необхідне для досягнення ваших життєвих потреб. Спробуйте сісти і подумати: «Навіщо?». Навіщо Вам потрібне ЗНО? Може не варто?

Знаєте в чому проблема багатьох випускників? У відсутності мети (чогось хочеться, а чого - не знаю...). Давайте спробуємо виділити основні етапи підготовки до ЗНО:

«Цілепокладання» або етап 1

Ваша мета ефемерна. Спробуйте її уявити більш чітко. Чого Ви хочете в житті? Слави, багатства, сім'ї, затишку?

Сядьте, уявіть собі матеріальне вираження того, чого Ви хочете (затишок - будинок, сім'я - чоловік, діти, слава - зал (або площа) фанатів...

Уявили? Тепер, придумайте терміни, в які Ви плануєте втілити задумане в реальність (3-5-10 років...). Планування дає нам можливість проаналізувати свої вчинки сьогодні і внести необхідні корективи відповідно до виділених цілей.

«Обдумування» або етап 2

Тепер треба подумати, як цього досягти. Чи зможете Ви отримати те, що хочете, не маючи вищої освіти? Ні? Тоді треба її отримувати!!! В іншому випадку варто задуматися про інший варіант отримання спеціальності. Адже не обов'язково наявність диплома про вищу освіту дає шанс досягти поставлених цілей. Звичайно знання є невід'ємною частиною нашого життя і без них подолання нових вершин неможливе.

«Час діяти» або етап 3

Якщо ви все-таки визначилися з необхідністю отримання вищої освіти, то вибирайте напрям підготовки, ВУЗ, дивіться необхідні тести - і починайте готуватися до ЗНО: щоб вступити до ВУЗу, щоб отримати вищу освіту, щоб втілити в життя свої цілі.

Потім (це один з найскладніших етапів) - читаємо ту літературу, що купили. Далі беремо книжки, які є (яких немає - можна знайти в Інтернеті, наприклад, посібники до ЗНО, можна купити на сайті books4zno.com.ua).

Епілог:

Поставте мету - до червня підготуватися до ЗНО. На сьогодні - у Вас є ще майже 9 місяців (приблизно 270 днів).

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Наступна новина: Історія приколів і ...

КОМЕНТАРІ