У Тернополі відзначили 145-ту річниці з Дня народження Соломії Крушельницької

У Тернополі відзначили 145-ту річниці з Дня народження Соломії Крушельницької

25.09.17 08:55 0 570
Урочистості з нагоди 145-ої річниці з Дня народження відомої української оперної співачки, нашої землячки Соломії Крушельницької відбулися у центрі міста біля її пам'ятника. Участь в урочистостях взяли заступник голови – керівник апарату Тернопільської ОДА Ігор Вонс, заступник голови обласної ради Любомир Крупа, міський голова Тернополя Сергій Надал, а також депутат обласної ради Лариса Римар та народний депутат України Роман Заставний.

«Я не буду перелічувати численні нагороди та відзнаки нашої гордості Соломії Крушельницької, вклад якої у світову культурну спадщину чималий, – зазначив під час вітального слова Ігор Вонс. – Своїм унікальним голосом вона підкорила серця найвибагливіших європейських аристократів, проте не припиняла гастролювати Україною і присвячувати свої виступи Тарасові Шевченку та Іванові Франкові, бо рідна Батьківщина завжди жила у неї в серці. І про це повинна знати наша молодь. Адже, де б ти не був, які б вершини не підкорював, потрібно завжди пам'ятати, якого ти роду і не припиняти любити свій рідний край. І саме за таким принципом жила наша землячка».

Водночас, Ігор Вонс наголосив, що у Тернополі – найбільший і найкрасивіший пам'ятник Соломії Крушельницькій, а це не може не тішити. Адже саме він є також однією із візитівок Тернополя. Принагідно він також висловив сподівання, що про Соломію Крушельницьку все більше писатимуть в книжках і присвячуватимуть їй фільми.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Найсильніші стронгмени ...
Наступна новина: Сергій Надал привітав ...

КОМЕНТАРІ