Як правильно дарувати квіти?

Як правильно дарувати квіти?

25.09.17 03:33 0 1445

Ніхто не сумнівається в тому, що квіти - це найбездоганніший і самий приємний подарунок з будь-якого приводу (а часом і без нього). І це дійсно так. Квіти супроводжували людство на всьому його історичному шляху, стаючи символами любові, краси, слави, життя і смерті, в'янення і відродження. Символікою квітів наповнена світова поезія. Можливо, тому й сучасні жінки настільки часто називають квіти серед найбажаніших і пам'ятних подарунків. А чи знаєте ви як правильно дарувати квіти? Спробуємо розібратися і розповість нам про це співробітник інтернет-магазину: https://flowersretail.ru/product/buket-venecia/, в якому можна замовити букет на будь-який смак і гаманець з доставкою по Москві.

Звичайно, щоб підібрати квіти в подарунок, не обов'язково знати їх «мову», яку прогресивна цивілізація практично забула. Тим більше що у різних народів символіка квітів так різниться, що затвердити всі варіанти значень просто неймовірно. Але все-таки вам може здатися на перший погляд, що букет або ж аранжування переможуть в очах людини, якій ви їх подаруєте, в разі якщо вони стануть не тільки красивими але і наповненими толком. Правда, якщо ви не сумніваєтесь, що розмовляєте з обдаровуваним на одній «квітковій» мові, потрудіться навчити його, використовуючи для цього супроводжуючий текст, листівку або ж підготовчий лист у віршах або прозі.

Друге, з чим варто розібратися спраглим дарувати квіточки, - що конкретно вони дарують. На думку експертів, нерідко виникає плутанина між такими поняттями, як «букет», «аранжування» та «ікебана». А що таке «бутоньєрка» або «корсаж» розуміють як то кажуть одиниці.

Отже, почнемо з ікебани. Хоча б тому, що її взагалі ніколи не презентують. Це японське вміння створене для декорації інтер'єру. Композиції роблять особисто власником для «внутрішнього» застосування. В контексті дарування можна розглядати лише набір для ікебани, який, однак, також готовий стати відмінним подарунком для захоплених людей.

Аранжування - це композиція з квітів і аксесуарів для квітів, прикріплена в особливій ємності. Як і в ікебани, це може бути ваза, корзина або ж складова внутрішнього оздоблення. Витоки даного вміння губляться в глибині століть. Так, особлива квіткова ваза з отворами була виявлена археологами на півострові Фера (Санторін) в Егейському морі. Ця знахідка датується 1600-1500 рр до н. е. У Стародавньому Римі були присутні віртуозні, в яких виробляли вінки і гірлянди.

Букет квітів - це пов'язаний якимось чином пучок. Букет квітів можна поставити у вазу, брати з собою на прогулянку або ж тримати в руках в період свята або ж церемонії. Саме букети квітів в першу чергу і дарують. Однак і тут є власні тонкощі. Наприклад, розпізнають фактично букети для дарування і букети для носіння. А між останніх виділяють в окрему категорію декорації для костюма або плаття, які навмисне замовляють на весільні церемонії, демонстрації. Чоловіча композиція квітів в такій ситуації називається «бутоньєрка», а жіноча - «корсаж». Ці декорації НЕ даруються, а підбираються або в тональність плаття (коли привід для цього індивідуальний) або згідно з обстановкою (коли йдеться про церемонію). При цьому корсаж практично постійно носять квіткою вниз. Приклад традиційного букета для носіння - це букет нареченої.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги Яндекс.Таксі
Наступна новина: Чернігів: Другий ...

КОМЕНТАРІ