На Тернопіллі у Підгайцях відбувся туристичний ярмарок та фестиваль народного колориту

На Тернопіллі у Підгайцях відбувся туристичний ярмарок та фестиваль народного колориту

27.09.17 10:10 0 525
Театралізоване святкове концертне дійство, присвячене 350-річчю битви гетьмана козацького роду Петра Дорошенка з військом короля польсько-литовської держави Яна Собеського, відбулося в суботу, 23 вересня у Підгайцях.

Святкування розпочалося з урочистої ходи в супроводі колективу духових інструментів ДНЗ «Підгаєцький професійний аграрний ліцей». Колона учасників прямувала від майдану Незалежності до міського стадіону «Нива».

Місцеві жителі й гості свята поклали квіти до пам'ятників Т. Шевченку, жертвам «Кривавої неділі», ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС та загиблим у Другій світовій війні. Також вшанували пам'ять Героїв, які загинули за незалежність України.

У рамках даного заходу в с. Загайці освятили відновлену могилу «козаків-дорошенківців». Крім цього, відбулося відкриття меморіальної таблиці «Підгаєцькі угоди».

Перший фестиваль національного колориту «Туристичний ярмарок» пройшов на місцевому стадіоні «Нива». Його відвідали близько половини тисячі мешканців місцевого населення та з околиць сусідніх районів.

Сценічний уривок вистави театрального мистецтва продемонстрували місцеві юні козачата. Учасники художньої самодіяльності району підготували захоплюючу тематичну інсценізацію, присвячену 350-річчю битви козаків гетьмана Петра Дорошенка з польським військом Яна Собєського під Підгайцями. Прекрасними номерами гостей заходу розважали колективи художньої самодіяльності й це стало справжнім святом пісні, музики і танців. Цікавинками промоції «Підгайці туристичні» — сувенірною атрибутикою та буклетами — цікавилися гості які приїхали на фестиваль.

Зокрема, на запрошення голови Підгаєцької РДА, голови райради, та міста, завітали народний депутат Верховної Ради України Тарас Юрик та заступник голови обласної державної адміністрації Олег Валов.

Гості свята ознайомилися з особливостями народної кухні Підгаєччини, елементами побуту, звичаями, слухали народних пісень. Майстри та народні умільці представили на огляд оригінальні художні вироби.

Діяли виставки сільськогосподарської продукції та декоративно-прикладного мистецтва. Також гостей радо вітало містечко «Колорит національного села».

Представники населених пунктів районів та селиш з'їхалися на ярмарок, щоб продемонструвати свій потенціал, майстерність та національні традиції. Усіх бажаючих пригощали їжею, приготованою на польовій кухні.

Традиційно до подібних заходів, фестивалів та свят долучилися відділ туризму ТОДА — заступник начальника - Ростислав Яцків та керівник КП «Тернопільський обласний інформаційний туристичний краєзнавчий центр» обласної ради - Володимир Демчишин. У рамках святкування діяла промоція «Тернопільщина туристична», у якій гості свята дізнавалися про туристичні принади області, мандрівки, чудеса Дністровського каньйону, визначні пам'ятки та духовні святині.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові триває ...
Наступна новина: Голосування за учасників ...

КОМЕНТАРІ