На Тернопільщині відбувся І фестиваль трипільської культури «Вертеба»

На Тернопільщині відбувся І фестиваль трипільської культури «Вертеба»

27.09.17 08:24 0 581
Протягом двох днів, 23-24 вересня, у селі Більче-Золоте Борщівського району проходив перший фестиваль трипільської культури «Вертеба». Заходи, які відбувалися у рамках фестивалю, були цікавими та насиченими, а програма фестивалю – інформаційною та яскравою.

Участь у відкритті фестивалю взяли заступник голови Тернопільської ОДА Юрій Юрик, голова Борщівської РДА Людмила Юзьків та народний депутат України Олег Барна.

У програмі фестивалю були передбачені – наукові читання, конференції, екскурсії лабіринтами «Вертеби», майстер-класи від майстрів народних художніх промислів, виступи автентичних фольклорних колективів та львівського балету «Життя» з композицією «Етно-еволюція».

Розпочався фестиваль у суботу, 23 вересня, із відкриття виставки у Борщівському обласному краєзнавчому музеї «Трипільські

старожитності Тернопільщини». Після цього відбулася екскурсія учасників фестивалю в печері-музеї трипільської культури «Вертеба». З 14.00 до 16.30 год. у Більче-Золотецькій музичній школі відбулися трипільські читання.

Вечір першого фестивального дня розпочався із концертної програми за участю художніх колективів Тернопільщини та України. Родзинкою вечора став виступ балету «Життя» з програмою Етно-еволюція.

У неділю, 24 вересня, організатори передбачили час для екскурсій в Борщівському обласному краєзнавчому музеї, печері-музеї трипільської культури «Вертеба».

* Фото Олега Левицького

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ